3FM nieuws

Mr. Probz: "Ik vind zingen nog steeds een beetje eng"

  1. Nieuwschevron right
  2. Mr. Probz: "Ik vind zingen nog steeds een beetje eng"

Gelukkig laat hij zich daardoor niet tegenhouden. Mr. Probz was dinsdag 26 juli in de studio voor een goed gesprek én drie fijne livetracks.

Mr. Probz scoorde een enorme hit met 'Waves', werkte samen met Armin van Buuren voor 'Another You' en werd 3FM Megahit met 'Fine Ass Mess'. Het ene succes volgt het andere op, dus je zou denken dat zijn agenda helemaal volgepland staat met festivals. Not! Hij vindt zingen nog steeds eng en als hij dan een festivalshow doet, wil hij het goed doen. Dus daar heeft 'ie iets voor bedacht!

Het masterplan van Mr. Probz

Mr. Probz komt uit de hiphop-hoek en moet er nog een beetje aan wennen dat hij nu moet zingen in het openbaar. Hij heeft het zichzelf aangeleerd en doét het wel, maar zo'n Speelplaats-optreden is nog best spannend. Met festivaloptredens wacht hij liever nog even, hij wil eerst meer singles uitbrengen. Het is wel zo leuk als het publiek een beetje meezingt.

"Ik zie soms 80% van de crowd kijken en wachten van 'Hey, wanneer gaat 'ie dat ene nummer nou doen?'. En ik wil juist shows geven waarbij mensen 'WOW' denken."

Daarom wil hij eerst nog verder aan zijn muziek werken. Dit doet hij niet in albumvorm, want iedere keer als hij het woord 'album' in de mond neemt, gaat er iets verkeerd. Zo is er al een keer bij hem ingebroken, waarbij de harde schijf met een compleet album is gestolen. Gelukkig is Mr. Probz een man waarbij het glas halfvol is: "Het was dus duidelijk niet de bedoeling dat die plaat uitkwam, haha!".

Samenwerking

De kans is groot dat we weer een samenwerking met een andere grote artiest kunnen verwachten. Momenteel tourt Mr. Probz mee met Armin van Buuren, maar hij vertelt aan Giel dat 'ie nog wel meer bezig is in de dance-hoek. Helaas lukt dat niet altijd.

"Ik heb iets met Axwell Λ Ingrosso gemaakt, maar dat werd 'm niet. In de dancehoek gaat het zo snel allemaal, het is net een hamburgerfabriek! Maar dat is er wel eentje waarvan ik het jammer vind dat het niets wordt."

Mr. Probz covert 'I Took A Pill In Ibiza'

Mr. Probz - 'Fine Ass Mess' live bij 3FM

Mr. Probz - 'Another You' live bij 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie