3FM nieuws

3voor12: Tien tips voor Catch!

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: Tien tips voor Catch!

Het broertje van het Pitch Festival is komende vrijdag weer in TivoliVredenburg. Dat betekent veel toffe artiesten op het snijvlak van pop en elektronica. Welke tien moet je gaan zien?

Vorig jaar bestempelde 3voor12 de eerste editie van Catch! als een aanwinst voor de stad Utrecht. Bovendien was het een van de eerste keren dat het muziekpaleis in het hart van de stad zijn potentie waarmaakte. Reden genoeg om nogmaals alle danszalen van TivoliVredenburg open te gooien voor het experimentele elektronische festival. Welke acts mag je zeker niet missen aanstaande vrijdag?

Kosmische disco

Volgens 3voor12 zijn dat onder meer dansvloerhitproducer Tiga, kosmische discokoning LA Priest, Bas Bron-alter ego Fatima Yamaha én de Britse producer Floating Points, die bekend staat als kundig selector. Lees hier het hele artikel.

Floating Points - vriend van onder meer Four Tet en Caribou - gaat maar liefst twee sets doen, één als dj en een live met een elfkoppige band. Hoe uniek dat is? Hij deed het nog maar één keer eerder. "Ik heb de beste muzikanten van Londen ervan kunnen overtuigen dat dit een goed idee is." Lees hier het hele interview.

Dazzled Sticks: "We leven in een intolerante maatschappij"

Gisteravond schoven Tjeerd Bomhof (je kent hem van Voicst en Dazzled Kid) en Sticks (o.a. Opgezwolle, Great Minds) aan bij Roosmarijn om te praten over hun gezamenlijke project Dazzled Sticks. Bijvoorbeeld over de inhoud van Sticks' spitsvondige teksten maar ook over de "intolerante sfeer" in Nederland. Kijk het hieronder terug en lees meer op 3voor12.

Ster advertentie
Ster advertentie