3FM nieuws

Beste album afgelopen 25 jaar komt van U2

  1. Nieuwschevron right
  2. Beste album afgelopen 25 jaar komt van U2


Het megasuccesvolle Achtung Baby van U2 uit 1991 is uitgeroepen tot het beste album van de afgelopen 25 jaar.

Het Amerikaanse muziekmagazine Spin bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden. Dat doen ze door lijstjes te maken van mijlpalen in de muziek. De redacteuren van het blad hebben wat volgens hen de 125 beste albums van de afgelopen 25 jaar op een rijtje gezet.

Achtung Baby van U2 het beste album

Hoofden zijn erover gebroken maar de witte rook die uiteindelijk uit de digitale schoorsteen van Spin komt is voor het album Achtung Baby van U2 ui 1991. Volgens de kenners is deze plaat een kunststukje dat behoorlijk nodig was na het drama van Rattle and Hum.

En verder... Prince, The Smiths, Nirvana en Radiohead

De tweede plek wordt bemand door de grote, kleine muzikant Prince met Sign O' The Time. De rest van de top vijf zijn de volgende albums van beste naar íets minder goed: The Smiths - The Queen Is Dead, Nirvana - Nevermind en Radiohead - OK, Computer. En dan volgen er natuurlijk nog de andere 120 albums.

>> Bekijk de volledige lijst van de 125 beste albums

Beste albums? Hemelse Honderd!

Hier in Nederland mag jij bepalen wat er in de lijst beste albums ooit komt! Dat is helemaal niet moeilijk, want dat kan vanuit je luie stoel op het internet. Klik op onderstaand linkje en STEM op de Hemelse Honderd!

>> Stem op de Hemelse Honderd en lees meer!

Ster advertentie
Ster advertentie