3FM nieuws

Alex Vargas geeft soul een nieuw jasje

  1. Nieuwschevron right
  2. Alex Vargas geeft soul een nieuw jasje

Deze singer-songwriter is pas net op de radar, maar hij hoeft er wat ons betreft niet meer vanaf. Maar wie is Alex Vargas eigenlijk?

Misschien is Nederland nog onbekend met Alex, maar Alex is zeker niet onbekend met Nederland. Dit jaar stond hij al bij Giel op De Speelplaats én deed hij een set op Eurosonic Noorderslag. Sinds kort is zijn single 'Shackled Up' te vinden op de 3FM playlist. Hoog tijd om deze singer-songwriter beter te leren kennen.

Wie?

De 28-jarige Alex Vargas is half Uruguayaans, half Deens. Hij komt uit Holte (Denemarken), maar woont momenteel in Londen. Alex schrijft zijn nummers zelf en heeft al twee EPs op zijn naam staan. Op het podium speelt hij samen met Tommy Sheen, die de beats en overige muzikale toevoegingen verzorgt.

Alex is één van de singer-songwriters die zal spelen op Dotans 7 Layers Festival. Op 21 maart was Alex, samen met Dotan, te gast bij de ochtendshow van Giel om 'Shackled Up' te laten horen.

Hoe klinkt dat dan?

Hij zat eerst in een band die Vagabond heette, waarmee hij één album uitbracht. Die band was qua stijl niet helemaal wat hij wilde en dus besloot hij ermee te stoppen. Nu is hij op zoek naar een eigen geluid, dat hij beschrijft als 'noise soul'. Maar alleen als het echt moet, want eigenlijk vindt Alex het moeilijk om zijn muziek in een hokje te plaatsen: "I think it's electronic music with a sort of live guitars and soulful melodies. It’s quite sort of beatsy, we mix our drums rather loud."

In 2013 bracht hij zijn eerste eigen EP uit, Howl. Drie jaar later is daar Giving Up The Ghost, met daarop onder andere 'Shackled Up'. Bij het maken van zijn muziek vindt Alex het belangrijk dat de basis goed is: als het live en akoestisch ook lekker klinkt, dán pas is het een goed liedje. Het moet puur gehouden worden.

'Giving Up The Ghost'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook leuk om te weten:

- Alex speelt het liefst in kleine zaaltjes, omdat hij vindt dat hij dan de emotie in zijn nummers beter overbrengt.
- Zijn grootste concertfout ooit? Hij heeft een keer zijn gitaar thuis laten liggen.
- Qua muzieksmaak is Vagas lekker divers: hij gaat zonder moeite van Tame Impala naar D'Angelo.
- Het enige concert waar Alex ooit bij huilde was Prince: "That is the best show I have ever been to."
- Ergens in 2014 besloot Alex dat hij alleen nog maar naar beneden wilde kijken op Facebookfoto's:

Kan 'ie er live ook wat van?

JAZEKER! Kijk bijvoorbeeld eens naar deze cover van John Legends 'Ordinary People'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer artiesten beter leren kennen?
>> Nothing But Thieves
>> MIAMIGO
>> Haty Haty
>> Kygo
>> The 1975

Ster advertentie
Ster advertentie