3FM nieuws

Wouter Hamel op het vakantiebandje

  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter Hamel op het vakantiebandje
Uitgerust stonden Wouter Hamel en zijn posse vandaag fris op de gang bij Claudia voor het vakantiebandje. Ze speelden Luna.
Claudia had Wouter uitgenodigd om een liedje te zingen voor het vakantiebandje. Met je verbrande rug en vervellende neus weer in de snoeihete auto op de terugreis van de Spaanse Costa del Sol, kun je genieten van een bijna vol vakantiebandje, nu met Wouter Hamel!

Luna

Wouter Hamel speelde zijn eigen prachtige versie van Luna van Smashing Pumpkins en staat mooi op het vakantiebandje.

>> Luister het vakantiebandje op de site van Claudia

Fris

Wouter stond fris op de gang. Hij had lekker genoten van een rustige zomer. Dat mocht ook wel even. Hij is met zijn band al vanaf 2006 bijna onafgebroken aan het touren. Een kleine pauze was geen overbodige luxe: 'Als we niet even pauze hadden genomen, dan hadden we elkaar in de haren gevlogen', vertelt Wouter guitig. En daarbij hebben ze de laatste jaren alle zomerfestivals onderhand wel gehad, dus het kon wel even.

See You Once Again

Maar zelfs als Wouter zichzelf niet in de schijnwerpers speelt door op het podium te staan, dan nog gebeurt er genoeg rondom hem heen. In Groot Brittannië is zijn nummer 'See You Once Again' opgepikt door de BBC, die het nummer gebruikt voor een reclamespotje voor de Britse variant van Uitzending Gemist. En nu is de beer los.

VK

Hij wordt gek gebeld met verzoeken van willekeurige Britten om snel de grote oversteek over het Kanaal te maken. Maar over een Britse tour mag hij officieel nog niets zeggen. Wel mag hij praten over het London Jazz festival waar hij in november zal staan en vertelt hij met gepaste trots dat de single 23 augustus uitkomt in het Verenigd Koninkrijk. En dan zo ook ongeveer in Nederland: 'Eigenlijk hadden we voor de eerste single van mijn nieuwe album een ander nummer uitgekozen, maar dit kwam nu zo goed uit, dat het toch maar See You Once Again is geworden.'

Clubtour

Tot het Britse avontuur in november vermaakt Wouter zich met een tripje naar het Verre Oosten, waar hij in Tokyo en Seoul zal optreden en - iets dichter bij huis- met een clubtour in Nederland. Deze begint op 10 september in de Mezz in Breda. 'En dan hebben we natuurlijk nog de Theatertour in januari en februari'. Redelijk rustig, noemt hij het zelf.

>> zie hier alle data van Wouters clubtour
>> Lees meer over Wouter Hamel in zijn biografie

Ster advertentie
Ster advertentie