3FM nieuws

Josh Homme (QOTSA) deelt mening over bands die live hun hits niet spelen

foto: Josh Homme
  1. Nieuwschevron right
  2. Josh Homme (QOTSA) deelt mening over bands die live hun hits niet spelen

Recentelijk heeft de Amerikaanse frontman van Queens of the Stone Age Josh Homme zijn mening gedeeld over bands die hun grootste hits niet spelen. In de podcast Tuna on Toast with Stryker verteld de zanger: “Ik snap dat ik voor de rest van mijn leven ‘No One Knows’ ga spelen. Ik vind het nog steeds vet om te spelen, maar het is ook een afspraak met het publiek. Ik ga er vanuit dat dit het deel is wat jullie willen zien. Dus alsjeblieft, hier is’ie!

“Als er bands zijn die hun grootste hits niet willen spelen, denk ik altijd: ‘da’s toch een beetje kuttig’. Net doen alsof een veelbeluisterd liedje een last op je schouders is als artiest vind ik gewoon een gekke reactie op het cadeau dat je fans je hebben gegeven."

"Weirde muzikanten"

De rockster ging vervolgens verder over de hoeveelheid bands die hij heeft meegemaakt tijdens zijn eigen carrière: “In de tijd dat ik dit doe, heb ik zoveel artiesten gezien die boos werden om het feit dat hun muziek zo goed werkte. Fans hebben is cool, maar ze willen wel shit van je en da's logisch. Vooral als het dan gaat over liedjes die ze willen horen. Dan moet je gewoon een basislaag hebben met je hits”.

Toch voelt hij helemaal geen stress, want de Amerikaanse band begon bijvoorbeeld op Pinkpop 2023 met hun aller- allergrootste hit ‘No One Knows’, waarbij het publiek meteen compleet uit z’n bol ging.

Homme: “Het publiek is er omdat ze shit willen horen, maar ze ook totaal geen idee hebben wat er gaat gebeuren. En je hebt als publiek dat basislaagje nodig met dingen die je zeker weet. Zoals de hits. Als die basislaag er niet is, kan ik jullie ook niet meer verrassen, snap je? Vandaar dat ik me er niet druk om maak.”

Tijden Pinkpop 2023 mochten een select groepje fans backstage komen om het nieuwe album van de band te vieren samen met de band. Check hieronder de video hoe dat ging. Op 4 november speelt Queens of the Stone Age in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie