3FM nieuws

3voor12: Tame Impala schiet soepel uit de startblokken in oogstjaar 2016

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: Tame Impala schiet soepel uit de startblokken in oogstjaar 2016

Na een overtuigende show op Lowlands, was de Australische band Tame Impala afgelopen vrijdag terug in Nederland om het allemaal nog wat grootser aan te pakken. 3voor12 was erbij in de HMH.

“Hebben jullie zin om mee te zingen?” Het klinkt nog steeds een beetje onwennig uit de mond van Kevin Parker, frontman van Tame Impala. Maar alles is veranderd in het afgelopen jaar. Van een introvert stel buitenbeentjes dat wel eens per ongeluk op een hoofdpodium belandde, is Tame Impala uitgegroeid tot belangrijkste alternatieve doorbraak van 2015 en de gedroomde headliner van ieder middelgroot festival in 2016. Zelfs Rihanna weet dat.

"This is a brand new song"

Hoe zal het gegaan zijn op Tame Impala HQ? Ging de telefoon? De publisher: jongens, Rihanna wil een nummer van jullie coveren. Nee, niet 'The Less I Know The Better', niet de zwoele ballade 'Cause I’m A Man', maar 'New Person, Same Old Mistakes'. Wat, die? Het laatste nummer van de nieuwe plaat, nog nooit live uitgevoerd? Jazeker, die. Daags nadat het nieuwe album van de superster met haar eigen bewerking uitkwam, krijgt Amsterdam het live-debuut, aangekondigd als: “This is a brand new song, we’ve never played. Let’s see how it works out.” Het is vandaag de afsluiter van een set die begon met de Song van het Jaar: 'Let It Happen'.

>> Lees het hele verslag op 3voor12

Ster advertentie
Ster advertentie