3FM nieuws

Het schilderij uit de video van Beyoncé is gevonden!

  1. Nieuwschevron right
  2. Het schilderij uit de video van Beyoncé is gevonden!

Hold up! De conservator van het Dordrechts Museum had gelijk: op het schilderij uit de video van Beyoncé's album Lemonade is de Nederlandse stad Dordrecht afgebeeld. En het schilderij is nu gevonden!

Een Nederlands schilderij in Lemonade?

Een paar maanden geleden zag Sander Paalberg van het Dordrechts Museum Beyoncé's albumfilm Lemonade. Zijn oog viel op een schilderij dat heel kort wordt afgebeeld in de onderwaterscène tijdens het nummer 'Intro Denial'. Hij was ervan overtuigd dat hij de stad Dordrechts zag op het schilderij. Hij begon een zoektocht en Giel belde Sander begin mei op, want wat de fuck?

De Trinitatiskapel in Dordrecht

Sander had gelijk. Twee maanden later vond hij het schilderij. Het hangt in de Trinitatiskapel, een kerkje in Dordrecht. Het schilderij is gemaakt door de in 1992 overleden Wim Jansen, een redelijk bekende schilder onder liefhebbers van de kunststroming Dordts Impressionisme. Sander vertelde er dinsdagochtend (12 juli) over bij Domien.

Volgende mysterie

Nu het schilderij is gevonden, is de volgende vraag: hoe is 'ie terechtgekomen in de clip? Op het wereldwijde web is het schilderij maar op één plek te vinden: op een of andere Chinese website met stockfoto's. Misschien heeft het team van Beyoncé het plaatje daar vandaan geplukt? Hoe het schilderij dan weer op die Chinese website terecht is gekomen, weet niemand. Wat een mysterie!

Zie hieronder het schilderij, op minuut 1.20. De muziek is niet van Beyoncé. Iets met auteursrechten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie