3FM nieuws

Met Michiel naar de USA

  1. Nieuwschevron right
  2. Met Michiel naar de USA
De Amerikaanse verkiezingen staan voor de boeg en Michiel Veenstra gaat het op de voet volgen vanuit Amerika.
Wat zijn de politieke dromen, verlangens en verwachtingen van de Amerikaanse jongeren? Michiel Veenstra gaat van maandag 13 tot vrijdag 24 oktober in de VS op zoek naar het antwoord.

In de programma’s MetMichiel (NPS) en Ekstra Weekend (NPS) vraagt de DJ jongeren van NY tot LA naar hun politieke mening. Michiel praat bovendien met deskundigen ter plaatse over onder andere gezondheidszorg, economie, emancipatie en binnenlandse en buitenlandse politiek.

Jij kunt op www.metmichiel.nl aangeven wat je verwachtingen en verlangens zijn van de nieuwe president van Amerika.

Van oost naar west
Met een grote dosis Hollandse nuchterheid trekt Michiel dwars door het land. "Ik reis van de oostkust naar de westkust, van Washington naar Los Angeles. Ik ben erg benieuwd hoe jong Amerika per stad van mening, idealen en dromen verschilt en hoe ze denken over belangrijke kwesties.

Met hun stem hebben zij een beslissende hand in zaken die ons ook aangaan, zoals de aanwezigheid in Afghanistan en de crisis op de financiële markt. Zouden ze zich dat realiseren?"

De stem van de Nederlandse jeugd
‘MetMichiel’ wil van Nederlandse jongeren horen wat zij van de plannen van de Amerikaanse verkiezingskandidaten denken. Vanaf vandaag kunnen 3FM-luisteraars in I Have a Dream hun mening kwijt op www.metmichiel.nl.

Daar kunnen zij een politiek standpunt maken door een bericht achter te laten, een sms te sturen, maar bijvoorbeeld ook door een zelfgemaakt nummer in te zenden. De inzendingen worden uiteindelijk gebundeld en na de presidentsverkiezingen aangeboden aan de nieuwe president van de VS.

>> Ekstra Weekend is iedere vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur
>> MetMichiel is van maandag tot en met donderdag te beluisteren van 19.00 tot 22.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie