3FM nieuws

Festivalnieuws: Pukkelpop, Dance Valley, Wacken en Lollapalooza

  1. Nieuwschevron right
  2. Festivalnieuws: Pukkelpop, Dance Valley, Wacken en Lollapalooza

Veel festivalnieuws: Pukkelpop herdenkt de ramp van 2011, Dance Valley dit jaar "droog" verlopen, en meer.

Afgelopen weekend is er een hoop gebeurd op en rond festivals in binnen- en buitenland. Hier een overzicht.

Pukkelpop herdenkt de ramp van 2011 met monument

Vorig jaar eiste een hevige storm de levens van vijf festivalgangers op het Belgische Pukkelpop. Zondag 5 augustus is vlakbij het festivalterrein een monument onthuld ter nagedachtenis van de slachtoffers. Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine sprak tijdens de herdenking en zei dat "we kracht moeten durven te putten uit de veerkracht van het leven. Een jaar is niets, een jaar is alles".

Pukkelpop 2012 gaat door en staat gepland op 16, 17 en 18 augustus.

Dance Valley beleeft "droge" editie en geeft dus geen korting

Dance Valley, die dankzij drie verregende edities op rij de bijnaam Plens Valley heeft gekregen, is afgelopen zaterdag (4 augustus 2012) vrijwel droog doorgekomen. De regenmeter die naast het hoofdpodium werd gezet "heeft ongeveer tien minuten gelopen" aldus de organisatie.

Dit betekent dat er geen 50% korting voor de editie van 2013 gegeven wordt. De organisatie beloofde alle aanwezigen voor 2013 de helft korting te geven als het tijdens de 2012-editie langer dan een uur onafgebroken zou regenen.

Festivalganger Wacken overlijdt aan koolmonoxidevergiftiging

Wacken, het grootste metalfestival van de wereld, vond afgelopen weekend plaats in Noord-Duitsland. Hier is een festivalganger overleden aan koolmonoxidevergiftiging.

De man, waarvan de naam nog onbekend is, besloot uit te rusten onder een afdakje van een festivaltent. Net bij de tent die hij uitzocht stond een stroomgenerator die via de afdak waar de man ging liggen de overtollige koolmonoxide naar buiten loste. Toen vrienden van de overleden man hem twee uur later probeerde wakker te maken was hij al overleden.

Lollapalooza wordt Stormapalooza, geen gewonden

Het Lollapalooza Festival, wat al sinds 1991 in Chicago wordt gehouden, moest een uur nadat de deuren open gingen de boel alweer sluiten. Er kwam een hevige onweersbui op de stad af waardoor de organisatie besloot uit veiligheid het terrein te evacueren. De beloofde storm kwam zoals verwacht en was erg sterk.

Door de tijdige evacuatie zijn er geen gewonden gevallen. Nadat de storm voorbij was besloot de organisatie dat het festivalterrein veilig genoeg was om het festival weer op te starten. Er werd een aangepast schema ingevoerd en bijna alle bands hebben hun optreden kunnen geven.

Ster advertentie
Ster advertentie