Naar homepage
3FM nieuws

WHUT?! Muse gaat voor hiphop bij volgend album...

  1. Nieuwschevron right
  2. WHUT?! Muse gaat voor hiphop bij volgend album...

En nee dit is geen clickbait of grapje! "I'm going to start rapping on our next album," vertelt Matt Bellamy aan Q Magazine. Oh my...

(Foto: Ben Houdijk)

Matt the rapper

Dat de mannen van Muse grootse plannen hebben voor hun achtste plaat was al duidelijk, maar dit gaat wel héél ver. Zanger Matt Bellamy is namelijk, bloedserieus, van plan om een hiphop-album te maken. Bellamy, say what?!

“I really wanna try and just make like a hiphop album. I think I’m gonna actually, starting rapping on our next eighth studio album.” - Matt Bellamy

Wij weten niet zo goed wat we hiervan moeten denken... Jullie waarschijnlijk ook niet dus daarom hebben we dit voor je gemaakt. Kun je vast een beetje wennen (of huilen).

Muse in een hiphopsausje

Maar niet alleen voor de nieuwe plaat zijn er grote plannen. Ze staan natuurlijk ook bekend om hun vooruitstrevende liveshows. De ene keer vliegen er drones door de zaal, de andere keer staan er acteurs op het podium of zakken er dansers uit een zwevende gloeilamp (ja, echt). Voor de komende tour heeft de band ook weer sicke ideeën!

Een zwevend podium voor Muse

Muse's tour director Glen Rowe vertelde tijdens de MUSEXPO conferentie dat hij samen met zijn team altijd op zoek is naar grotere uitdagingen. Nou, ze hebben er eentje gevonden hoor. Hij wil voor Muse aan de slag met een magnetisch, zwevend podium!

"We willen een podium van magneten dat kan zweven op andere magneten. Het idee houdt me iedere nacht wakker. Als er nog een goede magneettechnicus rondloopt op deze wereld, meld je alsjeblieft bij mij!"

Het technische team van Muse krijgt de gekste dingen voor elkaar. Er is dus een grote kans dat we volgend jaar allemaal met een dubbelgeklapte nek omhoog kijken naar een zwevende Muse, ter hoogte van de tweede ring in de Ziggo Dome of ArenA. Spacey!

Meer lezen?

>> De nieuwe Muse-film wordt dynamischer en meer rock
>> Het allereerste optreden van Muse
>> Muse houdt ook wel van een geintje

Ster advertentie
Ster advertentie