3FM nieuws

Protest tegen annulering Snoop Dogg op Parkpop

  1. Nieuwschevron right
  2. Protest tegen annulering Snoop Dogg op Parkpop


Het was te verwachten: protest tegen de annulering van Snoop Dogg op Parkpop. Haagse rappers in actie.

'Hiphop leidt niet tot een grimmige sfeer, maar juist tot verbroedering en respect.' Het Haags Pop Centrum en ander Haagse organisaties die zich met muziek bezighouden houden daarom zondagavond een hiphopjam op het Skatepark Zuiderpark.

Snoop Dogg

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk waarom Snoop Dogg is afgezegd door de gemeente Den Haag. De enige verklaring die we hebben gekregen was dat het open en vriendelijke karakter van het gratis festival niet gegarandeerd kon worden, bij de komst van de rapper. Dat laat genoeg ruimte voor speculatie en dat gebeurt dan ook. Vandaar ook de verontwaardiging bij bijvoorbeeld het Haags Pop centrum.

Snoep dog

Op zondagavond treden verschillende rappers en acts treden. Ook deelt de organisatie gratis snoep uit. Hiermee hopen die actievoerders te laten zien dat de Amerikaanse rapper Snoop Dogg alsnog op Parkpop moet kunnen optreden.

Talent en respect

''Hiphop in Den Haag is volop in ontwikkeling. Het is een scene waar talent en respect de boventoon spelen. Het leidt tot verbroedering en wederzijds contact, ook waar dat soms niet mogelijk werd geacht. Hiphop brengt culturen bij elkaar en kan een bruggenbouwer zijn. Daarom wordt stigmatisering niet gewaardeerd door de Haagse hiphop scene en is een actie zoals zondag onvermijdelijk'', liet de organisatie weten.

Ster advertentie
Ster advertentie