3FM nieuws

Belofte maakt schuld

  1. Nieuwschevron right
  2. Belofte maakt schuld
Praatjes vullen geen gaatjes en beloftes moet je nakomen. Dat vindt Oxfam Novib en daarom loopt de organisatie rond op Pinkpop met brievenbussen... Wat?
De G8 heeft veel praatjes en komt beloftes maar zelden na. Terwijl iedereen toch heeft geleerd dat je je beloftes moet nakomen.

Vissenkom

Melik van Oxfam Novib heeft haar buik er vol van. Daarom is zij hier op Pinkpop om zoveel mogelijk beloftes op te halen in haar brievenbusje, dat op haar rug gebonden zit. 'Het mogen allerlei soorten beloftes zijn, bijvoorbeeld de belofte om morgen een grotere vissenkom voor je vis te kopen.

Bundel

En wat heeft dat met de praatjes van de G8 te maken? 'Wij verzamelen alle beloftes en bundelen deze. Dit bieden we dan aan aan de G8 om te laten zien dat beloftes nakomen helemaal niet zo moeilijk is. Met deze bundel kunnen we zeggen: kijk, al deze mensen komen ook hun beloftes na!'

Onderwijs

En het is nodig, zegt Melik: 'Ja, er zijn al zoveel beloftes gemaakt om bijvoorbeeld onderwijs een hogere prioriteit te geven, maar we merken daar nauwelijks iets van. Miljoenen kinderen snakken naar onderwijs.'


School bouwen

Melik heeft ook heel leuke beloftes in haar brievenbusje gekregen. Eén meisje beloofde dat zij het komende half jaar al haar studiepunten binnensleept en in de tijd die zij dan overhoudt, gaat zij meehelpen aan de bouw van een school.


Het is eigenlijk zo makkelijk

Nobel, maar misschien iets te hoog gegrepen voor Jochgem, een redactielid van 3FM. Hij belooft lid te worden van de nierstichting en om zijn donorcodicil in te vullen. En we kunnen melden dat hij zojuist lid is geworden van de nierstichting. Goed werk!


Meer beloftes

Giel Beelen belooft plechtig dat hij nooit meer zal roken. Kristel van Eijk belooft dat ze met haar hond Sjakie de Jonge- hondencursus afmaakt , zodat hij voortaan luistert naar : 'HIER!' Jochgem heeft een deel van zijn belofte al ingelost. Ik, Linda, beloof dat ik opa en oma vaker zal bezoeken.


Wat beloof jij?

Meer nobele doelen op Pinkpop
>> Amnesty op Pinkpop
>> Laat je testen op SOA's
Ster advertentie
Ster advertentie