3FM nieuws

Jack White en Jimmy Page tegen Guitar Hero

  1. Nieuwschevron right
  2. Jack White en Jimmy Page tegen Guitar Hero
Als Rock & Roller heb je natuurlijk ook een behoorlijke verantwoordelijkheid. Het is niet alleen maar lekkere nummertjes uit je mouw schudden.
En Jack White en Jimmy Page nemen deze taak heel serieus. Beiden hebben zich uitgesproken tegen het computerspel: Guitar Hero. 'Het is niet de juiste manier om in contact te komen met een muziekinstrument.' Dank voor deze waarschuwing.

What's new?

Let's spread the word dat Guitar Hero niet hetzelfde is als echt gitaarspelen. Vele ouders zullen geshockeerd door deze openbaring het plastic gitaartje het raam uit mieteren en hun kind gehaast op triangelles doen.

Treurig

Al hebben de mannen wel een beetje natuurlijk gelijk: Jack White: 'Het is een beetje treurig dat je pas kunt doordringen tot kinderen met je muziek, als je met je smoel in een computerspel zit.' Maar, aan de andere kant, is dat niet gewoon de ontwikkeling van muziek? De meeste kinderen zijn ook gewoon ongetalenteerd en zullen nooit of te nimmer een zuiver klinkende noot krijgen uit wat voor instrument dan ook. Is het voor hen dan niet juist de ultieme manier om toch in contact te komen met muziek? De echte talentjes zullen al snel het plastic gitaartje aan de wilgen hangen en een echte gitaar eisen van hun ouders.


Wat vind jij?


Kijk naar een clipje uit South Park, waarin Stan de ultimate Guitar Hero speler wil worden en meer dan een 1.000.000 punten haalt.
Ster advertentie
Ster advertentie