3FM nieuws

Buzz: Zullen we even poken!?! Pardon?

  1. Nieuwschevron right
  2. Buzz: Zullen we even poken!?! Pardon?
Telefoonnummers uitwisselen in de kroeg: het is hopeloos ouderwets. Dat vinden de importeurs van de 'Pokens' in ieder geval.
Of stel je voor dat je zit te hannessen met natte bierviltjes om gegevens uit te wisselen, of dat je serieus moet praten met iemand aan de bar! Dat is toch uit de tijd.

Buzz: poken...
In het verlengde van alle sociale netwerken, als Hyes, Facebook en Twitter is er nu een gadget om makkelijk vrienden te worden op deze platforms. Je schaft deze poken aan, een digitaal visistekaartje, voor zo'n 15 eurootjes en dan kun je los. Op internet zijn al verschillende berichten erover te vinden...maar hoe werkt het?Connect je rot
Als je in de kroeg, in de sauna, of gewoon op straat iemand tegenkomt waarmee je wel wil 'connecten' op je netwerken, dan houd je samen je pokens tegen elkaar en jullie wederzijdse informatie wordt doorgespeeld. Ren naar huis en sluit je poken aan op je computer en accepteer dit nieuwe contact als vriend. En klaar ben je. Zo kun je je vriendenkring gemakkelijk uitbreiden.

In de toekomst is het de bedoeling dat je de nieuwe contacten niet eens meer hoeft te accepteren, maar automatisch toegevoegd worden aan je sociale netwerken, maar dat is nu nog niet mogelijk.

Er zijn zelfs meet- ups voor pokenfans, zoals woensdag 14 januari in Utrecht. Hier kun de pokens kopen en kun je ongegeneerd je poken tentoonspreiden en connecten.

Misschien nog wel makkelijker

Kijk ook even op Hello, My name is E. Op deze website is hetzelfde gegeven te vinden, maar dan ook mogelijk via je telefoon, mits je mobiel internet hebt op je telefoon.

Handig toch? Koop jij er één of denk jij dat het bij een buzz blijft?
Of heb jij er misschien al één in huis?

Ga hier weer terug naar doa
Ster advertentie
Ster advertentie