3FM nieuws

'Dubstep' toegevoegd aan Engels woordenboek

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dubstep' toegevoegd aan Engels woordenboek

Ook ‘grime’, ‘beatboxing’, 'cloud' en boyband’ zijn nieuwe woorden in de meest recente editie van The Chambers Dictionary.

De nieuwste editie van het Engelse woordenboek The Chambers Dictionary is afgelopen maand uitgekomen. En daarmee heeft het woord ‘dubstep’ een officiële definitie gekregen. De makers hebben het woord, samen met een aantal andere genres en termen uit de muziekwereld, toegevoegd aan de lange lijst met Engelse woorden meldt NME.

‘Dubstep’

De term dubstep gonst al tijden op de Britse radio, dankzij artiesten als Magnetic Man, Katy B en Nero. Inmiddels heeft ook Nederland heeft het dubstep-virus te pakken. Maar wat is het nu precies?

The Chambers Dictionary omschrijft het als volgt: "type of electronic popular dance music developed from drum and bass"

‘Grime’, ‘beatboxen’ en ‘cloud’

Het muziekgenre grime, dat onder andere door Britse artiest Tinie Tempah populair is geworden, staat ook in de nieuwe editie. Grime: "a style of popular music combining elements of dancehall and hip-hop." Beatboxing volgens The Chambers Dictionary: "Imitating an electronic drum machine using the voice". En een ander nieuw woord in het boek is ‘cloud’, de definitie daarvan: "a metaphorical image used for the internet"

Omschrijving met een knipoog

Het veel gebruikte woordenboek staat er om bekend dat het af en toe een weliswaar correcte maar minder neutrale komische omschrijving van een woord toevoegt. Dat blijkt wel uit de omschrijving van ‘boyband’. De term is natuurlijk niet nieuw, maar is wel nu pas opgenomen. Boyband: "pop group, targeting mainly the teenage market, composed of young males chosen because they look good and can dance and sometimes even sing".

Ster advertentie
Ster advertentie