3FM nieuws

Glastonbury 2013 in rap tempo uitverkocht

  1. Nieuwschevron right
  2. Glastonbury 2013 in rap tempo uitverkocht

Het geliefde muziekfestival Glastonbury 2013 is in een recordtijd van honderd minuten uitverkocht.

Het Britse festival Glastonbury is zondag 7 oktober in een recordtijd uitverkocht. De meer dan 150.000 tickets waren in honderd minuten verkocht. Dat maakte de festivalorganisatie bekend via Twitter. Het festival vindt van 28 tot 30 juni 2013 plaats in het kleine dorpje Glastonbury in het Engelse graafschap Somerset.

Glastonbury vraagt foto van koper

De organisatie van Glastonbury hanteert sinds een aantal jaren een bijzonder systeem om zwarthandel tegen te gaan. Iedere bezoeker moet zich registreren op de website én een foto van zichzelf uploaden. De foto komt op het entreebewijs te staan zodat deze persoonlijk is en doorverkopen nauwelijks de moeite waard is. De tickets worden pas op het laatste moment naar de koper verstuurd. Bij de aankoop moet de koper een aanbetaling doen van 50 pond (zo'n 62 euro). In april 2013 moet het resterende bedrag betaald worden.

In april 2013 meer Glastonbury-tickets

Veel fans van het festival betreuren het dat ze niet op de voorverkoopsite konden komen, omdat de server en website vastliep. Festivalorganisator Emily Eavis laat via Twitter weten dat er in april 2013 meer tickets in de verkoop gaan om mensen die afgelopen weekend achter het net hebben gevist nog een kans te geven.

Line-up Glastonbury Festival 2013

Glastonbury is het grootste rock- en popfestival ter wereld en staat ook bekend om de vele dans-, cabaret- en circusvoorstellingen. De line-up is nog niet bekend, maar in de wandelgangen wordt gesproken over Adele, Prince en The Rolling Stones. Michael Eavis, de organisator van het festival, laat weten dat de headliners van 2013 al wel geboekt zijn, maar dat ze de namen voorlopig nog geheim houden.

Ster advertentie
Ster advertentie