3FM nieuws

Remy van Kesteren staat met robotleger in de 3FM Livebox

  1. Nieuwschevron right
  2. Remy van Kesteren staat met robotleger in de 3FM Livebox

Van klassieke muziek naar popmuziek en van concertgebouw tot festivals én nu dus ook de 3FM Livebox: Remy van Kesteren was vanochtend te gast bij Sanders Vriendenteam. Hij was alleen niet helemaal solo: hij werd omringd door kleine mini-robotjes.

Remy is een nieuwe weg ingeslagen met zijn muziek, maar waarom? "Op een gegeven moment was de muziek op. Ik had alles op de harp wel gespeeld. Ik was benieuwd hoe mijn muziek nog meer kon klinken, dus ik ging schrijven en onder andere samenwerken met Fink. Dat heeft mijn muziek veranderd."

Van klassiek naar pop

"Het grote verschil tussen klassiek en pop is zeker de energie. Iedereen denkt' what the fuck doet die gast daar met zijn harp?' en vervolgens vinden ze het heel tof. Dat is een waanzinnig gevoel. Het is een hele andere energie en ik vind het te gek om me helemaal in die popwereld te storten."

Mini-robots

Oké, oké, even terug naar de mini-robots. Say what now? Remy wilde de sound van zijn nieuwe album doorzetten in zijn solo-shows, maar hoe doe je dat? Daar heeft hij een creatieve oplossing voor gevonden. Terwijl hij op zijn harp speelt, wordt hij bijgestaan door bakjes van de Ikea en zelfspelende xylofoons. Alles wordt aangestuurd door een computer. Hoe dat eruit ziet? Zo.

'Dancing on the rooftops of the dead'

Popmuziek van robots en een harp? Je kunt je moeilijk voorstellen hoe zoiets klinkt. Daarom speelde Remy alvast twee tracks in de 3FM Livebox. Eéntje tijdens de uitzending, maar ook één daarna. Deze is niet op de radio gespeeld, dus je hoort 'm hier exclusief via 3FM!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie