3FM nieuws

Ásgeir bevestigt Lowlands aan Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Ásgeir bevestigt Lowlands aan Giel

De IJslandse Ásgeir stond vrijdag 4 april bij Giel op De Speelplaats.

Ásgeir bracht begin januari al een bezoekje aan Giel en vlak daarna mocht hij op Eurosonic Noorderslag een EBBA-award in ontvangst nemen. De IJslandse zanger kwam vrijdag 4 april weer naar de 3FM studio!

Ásgeir bevestigt Lowlands aan Giel?

De organisatie van Lowlands heeft het zelf nog niet bevestigd, maar nadat Giel "See you at Lowlands?" vroeg en Ásgeir daar instemmend op reageerde, lijkt het er toch echt op dat Ásgeir op Lowlands 2014 staat.

Ásgeir live bij Giel

Over de grens nog niet zo bekend als in eigen land, maar daar komt elke dag meer verandering in. De IJslandse superster Ásgeir Trausti wil met zijn album In The Silence ook ons land veroveren. Zijn nieuwe single 'Torrent' staat ook op dit album. Je hoorde het nummer vrijdag live bij Giel.

Ásgeir - 'Torrent'

Dýrð í dauðaþögn

Het album Dýrð í dauðaþögn van Ásgeir was een van de snelst verkochte debuutalbums in IJsland. Maar liefst één op de twintig IJslanders heeft het album in de kast staan. Ter vergelijking, 'slechts' één op de vijftig Nederlanders heeft het debuutalbum van Caro Emerald in huis.

In The Silence

Helaas voor de 21-jarige zanger bekt Dýrð í dauðaþögn niet zo lekker op de Engelse en Nederlandse radio. Ásgeir besloot samen met John Grant de teksten naar het Engels te vertalen en zie daar: het album In The Silence. De Bonus Edition van het album kwam uit op 27 januari 2014.

Ásgeir - 'Going Home'

Ster advertentie
Ster advertentie