3FM nieuws

The Gaslight Anthem werkt aan vierde album

  1. Nieuwschevron right
  2. The Gaslight Anthem werkt aan vierde album

The Gaslight Anthem startte maandag met de opnames van zijn vierde album. Dat onthulde de band op Twitter.

The Gaslight Anthem brak in 2008 door met de single 'Old White Lincoln' van het tweede album The '59 Sound. Deze doorbraak bekroonde de band uit New Jersey met een spetterend optreden op Pinkpop 2009. En met het uitbrengen van de opvolger American Slang, zette het succes van de mannen in ons landje door met een mooie plek op Lowlands 2010.

The Gaslight Anthem maakt nieuw album

Zanger Brian Fallon is groot fan van Bruce Springsteen. En in navolging van The Boss, die in maart 2012 zijn alweer zeventiende album uitbrengt, start ook The Gaslight Anthem met de opnames van een nieuw album.

Het vierde album is pretty aggressive

De band onthulde op Twitter dat de pre-productie van dit vierde album al is voltooid. De heren zijn sinds maandag (23 januari) bezig met de daadwerkelijke opnamesessies. Brian maakte in 2011 al bekend dat het geluid van het nieuwe The Gaslight Anthem-materiaal 'pretty personal and pretty aggressive' klinkt. De tracks zijn sneller, veel sneller, aldus de frontman.

Brian Fallon haalt inspiratie uit side project

Brian Fallon haalde de inspiratie voor dit nieuwe geluid uit zijn side project, The Horrible Crowes, die hij begon met de gitaartechnicus van The Gaslight Anthem. Dankzij dit project was de zanger vrij om te experimenteren met 'nieuwe' instrumenten, zoals orgels en strijkers. Ook kan hij in zijn The Horrible Crowes, die zich voor een tweede album laat inspireren door Gorillaz en Moby, zijn persoonlijke ei kwijt.

>> The Gaslight Anthem frontman begint tweede band
>> Bruce Springsteen onthult nieuwe track

Ster advertentie
Ster advertentie