3FM nieuws

Bruce Springsteen onthult nieuwe single

  1. Nieuwschevron right
  2. Bruce Springsteen onthult nieuwe single

Op Pinkpop is The Boss één van de headliners. Zijn nieuwe album Wrecking Ball verschijnt in maart. Beluister de eerste single.

Samen met zijn E Street Band staat Bruce Springsteen in mei als één van de headliners op Pinkpop 2012. En bij zijn terugkeer naar het festival, waar hij ook in 2009 een spetterend optreden gaf, hoort uiteraard een nieuw album.

Bruce Springsteen met zeventiende album

The Boss brengt in maart 2012 zijn zeventiende studioalbum uit. Dit album met de titel Wrecking Ball combineert de klassieke stijl van de zanger met ervaringen van zijn tour met The Seeger Sessions Band, aldus zijn manager, Jon Landau, in muziekblad Rolling Stone. Tijdens deze tour werd gospel, folk en blues toegevoegd aan de muziek van Bruce Springsteen.

Samenwerking met Tom Morello op album

Dit nieuwe album bevat ook een samenwerking met Tom Morello, de gitarist van Rage Against The Machine. De producer van de desbetreffende track, Ron Aniello, wilde in overleg met Bruce iets creëren dat zowel rockt als enorm fris klinkt. En Tom Morello was daarvoor de meest geschikte gitarist.

Beluister nieuwe single van The Boss

De eerste single van Wrecking Ball is 'We Take Care Of Our Own'. En Bruce onthulde donderdag (19 januari) deze gloednieuwe track online. Beluister hem hier! En enthousiast?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De tracklist van Wrecking Ball

1. We Take Care of Our Own
2. Easy Money
3. Shackled and Down
4. Jack of All Trades
5. Death to My Hometown
6. This Depression
7. Wrecking Ball
8. You've Got it
9. Rocky Ground
10. Land of Hope and Dreams
11. We Are Alive
12. Swallowed Up (Bonus Track)
13. American Land (Bonus Track)

Ster advertentie
Ster advertentie