3FM nieuws

Zó grappig en lief zagen de 3FM DJ's er vroeger uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Zó grappig en lief zagen de 3FM DJ's er vroeger uit

Het is vandaag Amateurradiodag! Omdat veel 3FM-DJ's zijn begonnen bij de lokale omroep, vroegen we hen of daar nog beeldmateriaal van is. En ja hoor, dat is er! Stap in onze tijdmachine en geniet van de foto's en verhalen van onze DJ's.

Giel Beelen

"Vroeger was ik een echte amateur, maar er is weinig veranderd... Ik ben nog steeds een amateur, want ik ben een echte liefhebber! ???? ? #throwback"

Mark van der Molen

"Van 2005 tot 2011 werkte ik bij KinkFM. Allerminst een amateuristisch station, maar ik kwam net van de lokale omroep van Alphen aan den Rijn en had dus werkelijk NUL ervaring. Zoals je hier kan zien mocht ik af en toe m'n politieke mening spuien om daarna weer urenlang cd's te branden in het productiehok."

Michiel Veenstra

"Links is Hot FM in Haaksbergen (1996), rechts Regio FM in Wierden (1995). Die laatste studio kwam ook terug in mijn Real Music Real People 3FM-commercial, ook wel een eerbetoon aan amateurradio!"

Jasper Leijdens

"Ik ben begonnen bij Radio Superstar, de lokale omroep van Goeree Overflakkee. Ik begon daar in 2009 op mijn vijftiende, omdat ik een maatschappelijke stage moest doen voor school. Ik heb daar bizar veel vlieguren gemaakt en mijn liefde voor radio is er alleen maar groter geworden. Als ik nu die programma's terugluister denk ik soms... aiiiiii. Maar lokale radio is goud!"

Roosmarijn Reijmer

"Ik zat hier midden in een aflevering van Camping Radio met Giel. Weinig mensen weten dat ik daar zowat bij alle edities de sms'jes vanaf de camping en de rest van Nederland screende en voorlas. Ik werkte toen achter de schermen bij 3FM op de muziek- en internetredactie. Mijn naam op de radio was "sms-meesteres".

Hoogtepunt was altijd als het lukte om via een gestuurd sms-je met aanwijzingen Giel bij die luisteraar te laten belanden, waardoor je de luisteraar (die eerst via de telefoon luisterde) ineens stereo hoorde."

Kevin van Arnhem

"Dit was in 2010. Ik maakte met de lokale omroep Alphen Stad FM een uitzending vanuit een winkelpand uit om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Good old days!"

Domien Verschuuren

"Deze foto is denk ik... in 1999? Zoiets? Eind nineties. Het was op mijn slaapkamer, ik had daar mijn eigen radiostation: Radio 325. Uiteraard gebaseerd op een niet nader te noemen radiostation met drie cijfers in de naam... Daar maakte ik radio via de babyfoon. Eigenlijk alleen voor m'n moeder, want verder kon niemand het horen. Plaatjes draaien vanaf cd's en cassettebandjes... Radio 325!"

Rob Janssen

"Ik als beginnend radiomaker, alweer twee jaar geleden! Deze foto is eind 2014 genomen, bij GLOWFM Eindhoven. Toen maakte ik net drie maanden radio!"

Tjitse Leemhuis

Met Michiel-producer Tjitse beoefende ook lange tijd het vak van radio-DJ. Zoals hier in 1998, vanaf z'n slaapkamer.

Rachid Finge

Toen je favoriete nieuwslezer nog geen nieuwslezer was, rockte Rachid het bij Holland Centraal in Leiden!

Ster advertentie
Ster advertentie