3FM nieuws

Lekker cashen: dit verdienden de grootste artiesten in 2018

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Lekker cashen: dit verdienden de grootste artiesten in 2018

Als je bankrekening écht heel lekker gaat, beland je vanzelf een keer in de Forbes. Het Amerikaanse zakentijdschrijft publiceert elk jaar een lijst met de artiesten die dat jaar het meest verdienden. Hieronder vind je de opvallendste namen en cijfers van 2018!

De top 3

1. U2 met 118 miljoen
Jaja, U2 staat gewoon bovenaan de lijst! Op zich best logisch als je bedenkt dat U2 de afgelopen anderhalf jaar twee verschillende tours heeft gedaan. Eentje rondom het classic Joshua Tree-album en een voor Songs Of Experience.

2. Coldplay met 115 miljoen

Coldplay deed vijf continenten aan tijdens hun A Head Full Of Dreams Tour en meer dan vijf miljoen mensen bezochten een van die shows. Dat levert ze in twee jaar tijd dus 115 miljoen dollar op - lekker gewerkt!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. Ed Sheeran met 110 miljoen

De wereldtour van Ed Sheeran duurt ruim twee jaar, van 16 maart 2017 tot 26 augustus 2019, en bevat maar liefst 257 shows. Ook dankzij de miljoenen streams is hij de best betaalde soloartiest op deze lijst.

Nummer 4 tot 10

Bruno Mars grijpt net naast het podium met 100 miljoen. Hij wordt opgevolgd door Katy Perry die 83 miljoen mocht bijschrijven op haar rekening. Taylor Swift moet het met 3 miljoen minder doen en Jay-Z staat op plek zeven met 76 miljoen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op plek acht staat Guns N' Roses met 71 miljoen en de laatste twee artiesten in de top tien zijn Roger Waters (68 miljoen) en Diddy (64 miljoen).

Eervolle vermeldingen

Kijk, het is geen 118 miljoen, maar ook de 60 miljoen van Beyoncé en 58 miljoen van Kendrick Lamar zijn benoemenswaardig. The Weeknd tikt net daaronder de 57 miljoen aan, terwijl Calvin Harris (48 miljoen) en Foo Fighters (47 miljoen) ook bijna in elkaars vaarwater zitten. Hoe dan ook: hard gewerkt, nog harder gecasht!

Ster advertentie
Ster advertentie