3FM nieuws

De nieuwe Nederlandse rapgroep Straight Outta Control live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwe Nederlandse rapgroep Straight Outta Control live bij Giel

Nadat bioscoopfilm Straight Outta Compton het verhaal van legendarische hiphopgroep N.W.A. nieuw leven in blies, besloten Adje, Big2, Cho, Dio, Hef en Mocromaniac dit voorbeeld te volgen. De mannen bundelden hun krachten en het resultaat is hun nieuwe EP Straight Outta Control.

N.W.A. staan bekend als de voorvaders van de gangsta rap en werden bekend door het verkondigen van sociale problemen in hun muziek. Met ijzersterke teksten werden ze beroemd (en berucht) en zo veroverde de hiphopgroep uit Compton Amerika.

Straight Outta Control

Big2 kreeg lucht van de voorpremiere van de film Straight Outta Compton en hoorde dat er veel Nederlandse rappers bij waren om zich te laten inspireren voor nieuwe tracks. Big2 moest erbij zijn: "Ik rap al 10 jaar over N.W.A. dus ik moest hier gewoon bij zijn". Adje, Big2, Cho, Dio, Hef en Mocromaniac raakten geïnspireerd door het verhaal van de groep en startten er zelf één, met als resultaat: Straight Outta Control. In 3 dagen schreven ze de EP met vijf Nederlandstalige hiphopnummers. S.O.C. is geen kopie maar een ode aan de Amerikaanse rappers die de hiphop hebben gestuurd. De mannen stonden 3 september bij Giel op De Speelplaats. Benieuwd hoe dat live klinkt? Check het hier:

Luister hier naar het verhaal van de rappers:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

>>Check hier de site van Giel.

Ster advertentie
Ster advertentie