3FM nieuws

Pip Blom brengt track uit met zanger van Franz Ferdinand

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Pip Blom brengt track uit met zanger van Franz Ferdinand

Nederlandse rockband Pip Blom heeft zojuist een nieuwe track uitgebracht met wel een hele bijzondere samenwerking. Op het nummer is namelijk ook Alex Kapranos te horen, de zanger en gitarist van Franz Ferdinand.

Van voorprogramma naar samenwerking

De gloednieuwe release heet 'Is This Love?' en fans krijgen de bijbehorende videoclip er gelijk bij. Een paar dagen terug teaste de band al naar een 'special guest' op de track. Gisteren onthulde Pip Blom dat dit om Alex Kapranos gaat. De zanger is een van de leden van Schotse rockband Franz Ferdinand, onder andere bekend van de hit 'Take Me Out'. Pip Blom is geen onbekende van Alex, de muzikanten stonden namelijk al een aantal keer in het voorprogramma van Franz Ferdinand. Een speciale samenwerking dus!

Beluister 'Is This Love?' hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pip Blom

De Nederlandse band Pip Blom, onder begeleiding van de gelijknamige zangeres, heeft al een hoop bereikt. Zo stonden ze dus meermaals in het voorprogramma van Franz Ferdinand, en openen ze komende maand ook voor Blur in de Ziggo Dome. In december gaat de band langs een aantal Nederlandse steden met een clubtour, en hun talent is ook al in het buitenland ontdekt.

De frontvrouw begon als singer-songwriter op 16-jarige leeftijd. Inmiddels is Pip Blom uitgebreid tot een band, waar ook Pip's broertje in speelt. In 2018 werd Pip Blom uitgeroepen tot 3FM Talent en een jaar later kwam hun debuutalbum Boat uit en stonden ze nog op het Britse festival Glastonbury. Dit najaar verschijnt hun nieuwe album Bobbie. Een plaat met een nieuw elektronisch geluid.

Benieuwd hoe Pip Blom live klinkt? Check hieronder hun optreden in de 3FM Live Box.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie