3FM nieuws

"Wie van de genomineerden het meeste hiphop is?"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Wie van de genomineerden het meeste hiphop is?"

We vroegen Giel wat hij ervan vindt dat Typhoon, Sef, Fresku en New Wave genomineerd zijn voor een 3FM Award in de categorie hiphop.

(Foto door: Bullet-Ray)

Maandag 28 maart worden de 3FM Awards uitgereikt (kom je ook?). In de categorie hiphop zijn Typhoon, Sef, Fresku en New Wave genomineerd. Wij vroegen aan Giel waarom hij vindt dat deze artiesten die nominatie hebben verdiend.

BESTE HIPHOP: TYPHOON

(Foto door: Ben Houdijk)

Giel: "Typhoon heeft zoveel mensen aan zich verbonden, ook mensen die níet van hiphop houden. Zijn posiviteit maakt gelukkig, mij zeker. Hij bracht in 2014 zijn tweede album uit en stond in 2015 ook nog op ieder festival. En ja, het themalied voor 3FM Serious Request 'Niet Weglopen' was natuurlijk ook een enorm succes."

BESTE HIPHOP: SEF

(Foto door: Ferdy Damman)

Giel: "Sef draait al zo lang mee. Eigenlijk altijd als feature, maar afgelopen jaar heeft hij zichzelf echt op de kaart gezet. Toen Frank en ik hem vorig jaar op het Frank <3 Giel-festival zagen en we 'Toch Houdt Ze Van Mij' hoorden, dachten we echt: dit móet een 3FM Megahit worden. De track was nog helemaal niet zo bekend, maar er gebeurde iets met het publiek. En ja, 'Lichaam Is Een Club', ook geweldig. Het album van Sef is sophisticated en gevoelig. Hij is echt een artiest geworden."

BESTE HIPHOP: FRESKU

(Foto door: Ben Houdijk)

Giel: "Jaaaa Fresku, vriend van de show, hè. En wat een goed album. Ik ben helemaal niet zo'n tekst-gast, maar naar de tracks op Nooit Meer Terug heb ik écht geluisterd. Het klopt gewoon allemaal: de tekst, de inhoud, de beat en de clips. Ik ben blij dat Fresku weer terug is, want het heeft even geduurd. Als je mij vraagt wie het meeste hiphop is van de genomineerden, is het Fresku. Het is alleen jammer dat 'ie donker is hè, anders had 'ie de award sowieso mee naar huis mogen nemen ;) "

BESTE HIPHOP: NEW WAVE

(Foto door: Ben Houdijk)

Giel: "Het album van New Wave is een dokument. Ze hebben een tijdsgeest weten te vangen in een album, super gaaf. En fantastisch dat sommige mensen hun muziek aanstootgevend vinden, dat ik dát nog mag meemaken, geweldig. Ik dacht dat alle grenzen wel doorbroken waren, maar blijkbaar niet. Nederland stond op z'n kop toen New Wave de Popprijs won. Ik vind het trouwens wel een beetje gek dat New Wave als collectief is genomineerd. Volgend jaar zie ik deze gasten graag individueel genomineerd voor een award."

3FM Awards

Wat vind jij? Wie heeft volgens jou de 3FM Award in de categorie Hip Hop verdiend? Stem hier op jouw favoriet! No fans, no glory!

Ster advertentie
Ster advertentie