3FM nieuws

Nieuwe podcast 'Als Muren Konden Praten' over legendarische clubs in Nederland

foto: Cleo Campertfoto: Cleo Campert
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe podcast 'Als Muren Konden Praten' over legendarische clubs in Nederland

Vandaag komt de eerste aflevering van podcast 'Als Muren Konden Praten' uit waarin 3FM-dj Justin Verkijk je meeneemt naar de legendarische clubs die Nederland heeft gekend. In de zesdelige podcastserie gaat hij terug in de tijd naar iconische plekken waar dj’s leerden draaien, nieuwe genres werden ontdekt en waar bezoekers hun zorgen bij de deur konden achterlaten en konden zijn wie ze wilden zijn.

Aflevering 1 - Roxy

Toen ontwerper Peter Gielen in 1986 op zoek ging naar een pand om een kunstenaarshotel te beginnen, kwam de oude Roxy bioscoop op zijn pad: de perfecte locatie voor een discotheek. De Roxy groeide uit tot een plek waar de basis gelegd voor House in Nederland. Dit ging niet zonder slag of stoot want de bezoekers en zelfs het personeel hadden niks met dit nieuwe genre. Uiteindelijk zorgde het strenge deurbeleid, extravagante decor en publiek dat wel binnenkwam ervoor dat dit de club werd waar je bij moest zijn. Het werd een safespace waar je echt jezelf kon zijn. Dit totdat er in 1999 abrupt een einde kwam aan deze, misschien wel, beroemdste nachtclub die ons land ooit heeft voorgebracht.

In de eerste aflevering van 'Als Muren Konden Praten' gaat Justin terug naar deze legendarische plek en praat, onder andere, met de oprichters en bezoekers. Luister ‘m hieronder:

#1 - Roxy - Als Muren Konden Praten

Ster advertentie
Ster advertentie