3FM nieuws

The Shocking Miss Emerald is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. The Shocking Miss Emerald is 3FM Album van de Week

She's back! Het tweede album van Caro Emerald heet The Shocking Miss Emerald en is deze week 3FM Album van de Week.

Caroline van der Leeuw was al jaren actief in de muziek als zanglerares toen ze in 2007 werd benaderd door twee producers. Ze hadden een liedje geschreven voor een Japanse act en vroegen Caroline of ze even de demo in wilde zingen. Dit klonk zo goed, dat ze 'Back It Up' uiteindelijk onder de naam Caro Emerald uitbracht en dat leverde de zangeres meteen de status van 3FM Serious Talent op. Inmiddels zijn we alweer toe aan haar tweede album, dat op vrijdag 3 mei verschijnt.

Caro Emerald succesvol in het buitenland

The Shocking Miss Emerald van Caro Emerald verschijnt niet alleen in Nederland, maar wordt ook uitgebracht in Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en andere Europese landen. Het album telt twaalf nummers en werd geproduceerd door David Schreurs en Jan van Wieringen.Volgens Schreurs maakt de nieuwe plaat alle verwachtingen waar:

"We hebben niet krampachtig geprobeerd een tweede Deleted Scenes From The Cutting Room Floor te maken. Caro is duidelijk een stapje verder gegaan. Haar muziek is doorontwikkeld. Naast een betrekkelijk ‘veilig’ liedje als 'Tangled Up' bevat het nieuwe album daarom ook meer avontuurlijke nummers."

Caro Emerald live bij Giel

Caro Emerald was op de dag van de release bij Giel. Ze liet snippets van het gloednieuwe album horen en bracht nieuw werk live ten gehore. Zo speelde ze onder meer de nieuwe single 'Liquid Lunch'.

En la Emerald mag dan in heel Europa (en daarbuiten) grote popzalen platspelen, ze liet Giel weten ook nog een aantal Nederlandse concerten te gaan geven. Ze staat op 27 oktober in 013 in Tilburg, maakt op 28 oktober haar opwachting in Paradiso in Amsterdam en treedt op 29 oktober op in Vredenburg in Utrecht.

The Shocking Miss Emerald van Caro Emerald is 3FM Album van de Week

Haar debuutalbum Deleted Scenes From The Cutting Room Floor werd wereldwijd meer dan anderhalf miljoen keer verkocht en nu is daar eindelijk de zogenaamde 'moeilijke tweede'. Zogenaamd, want Caro laat op The Shocking Miss Emerald horen nog veel meer in haar mars te hebben dan we tot nu toe van de zangeres gehoord hebben.

Het album is uitgeroepen tot 3FM Album van de Week en daarom kun je het de hele week beluisteren op 3FM.nl!

Ster advertentie
Ster advertentie