3FM nieuws

Herdenking MH17 op 3FM

  1. Nieuwschevron right
  2. Herdenking MH17 op 3FM

Op maandag 10 november schakelden we op 3FM live over naar de nationale herdenking voor de slachtoffers van de vliegtuigramp van de MH17.

Nederland staat maandag 10 november stil bij de vliegtuigcrash van de MH17 in Oekraïne. In de RAI Amsterdam was een (besloten) herdenking voor alle nabestaanden. Op 3FM schakelden we live over naar de herdenking.

De herdenking zelf

Tijdens de herdenkingsceremonie noemden dertig nabestaanden de namen van alle 298 slachtoffers. Vier nabestaanden voerden persoonlijk het woord of droegen een gedicht voor. Namens de regering sprak premier Rutte. Ook werd een minuut stilte gehouden.

De muziek tijdens de herdenking werd verzorgd door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor. Ook traden Marco Borsato, Lenette van Dongen, Douwe Bob en Glennis Grace op. Maartje van Weegen leidde de herdenkingsbijeenkomst.

De herdenking op 3FM

Rond 14.00 uur schakelden we over naar Amsterdam waar Radio 1-verslaggever Lara Rense aanwezig was en we ook een minuut stilte hielden. Daarna schakelen we weer naar de normale programmering. Uiteraard passen we de muziek rondom dit moment aan en zonden we geen commercials uit.

Wil je de hele herdenking op de radio volgen, luister dan op maandag vanaf 12.50 uur naar onze collega's op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie