3FM nieuws

K-popgroep BTS kondigt stop aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. K-popgroep BTS kondigt stop aan

De enorm populaire Zuid-Koreaanse popgroep BTS kondigt aan dat ze een lange pauze nemen om zicht te focussen op solo-projecten. Het is dus nog niet officieel gedaan met de groep, maar er is ook nog geen datum tot wanneer deze pauze zou moeten duren.

Dit keer een langere pauze

Het is overigens niet de eerste keer dat ze een pauze inlassen. In het verleden is dit vaker voorgekomen, maar dan ging het vaak om een korte periode. Zelf zeggen ze erover dat ze de tijd willen nemen om plezier te hebben en nieuwe dingen mee te maken. "We beloven dat we ooit zullen terugkeren, volwassener dan we nu zijn."

Aankondiging

Gisteren vierde de K-pop boyband nog hun negenjarige bestaan. Voor de gelegenheid hadden de mannen een speciale video opgenomen, hierin kondigde ze ook meteen hun pauze aan. "Wij hebben een moeilijke periode achter de rug," vertelt bandlid RM, die veel teksten schrijft voor de nummers van BTS. Ook mede bandlid Suga sloot zich aan bij deze woorden.

Wereldwijde hits

BTS is geen onbekende in de wereldwijde muziekindustrie. Met hun catchy melodieën is de band in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Ze hebben onderhand miljoenen fans en weten keer op keer stadions te vullen, ook in Nederland. Grote kans dat je de Zuid-Koreaanse K-pop groep al een keer eerder hebt gehoord. Hun hits 'Dynamite', 'Butter', en 'My Universe', dat overigens een samenwerking is met Coldplay, waren al eerder te horen op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie