3FM nieuws

Tent stort in tijdens opbouw Pukkelpop

  1. Nieuwschevron right
  2. Tent stort in tijdens opbouw Pukkelpop

De festivaltent die 12 augustus instortte tijdens de opbouw van het festival, is een dag later vervangen door een gloednieuwe tent.

De krant De Standaard schreef dinsdagmiddag 12 augustus dat er door een korte maar krachtige storm grote schade is ontstaan aan de Club tent op het Pukkelpop terrein.

Geen gewonden gevallen door instorten tent

Er zouden geen gewonden zijn gevallen, meldt de NOS dezelfde middag. Volgens de Belgische publieke omroep VRT was de tent wel al volledig opgebouwd én al gekeurd. Het is niet bekend of het gevolgen heeft voor de geplande optredens in de Club. De organisatie van het festival meldt via de website dat meer informatie via de officiële kanalen volgt.

Nieuwe Club-tent

Pukkelpop tweette een dag later dat het festival gewoon doorgaat. De beschadigde tent is vervangen door een nieuw exemplaar.

Pukkelpop drama in 2011

Het is niet de eerste keer dat er een zwarte storm over het festivalterrein in Hasselt raasde. In 2011 werd het festival overvallen door noodweer tijdens de eerste dag. Het had vreselijke gevolgen; er vielen vijf dodelijke slachtoffers.

Pukkelpop 2014

Pukkelpop gaat donderdagmiddag 14 augustus van start en duurt tot en met zondag 17 augustus.

Ster advertentie
Ster advertentie