3FM nieuws

'Running Up That Hill' van Kate Bush stijgt in hitlijsten door Stranger Things

foto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Running Up That Hill' van Kate Bush stijgt in hitlijsten door Stranger Things

Tegenwoordig worden de hitlijsten steeds vaker bestormd door nummers die je kent via TikTok, maar steek de invloed van series en films ook niet onder stoelen en banken. Zo bewijst het nieuwe seizoen van Stranger Things dit jaar weer opnieuw. Een van de grootste hits uit de carrière van Kate Bush, 'Running Up That Hill', is zojuist weer populair geworden, maar ditmaal onder een nieuwe generatie.

Stranger Things

De serie Stranger Things, die zich afspeelt in de jaren tachtig, staat naast het gebruik van de typerende 80's kledingstijl en spel- en filmreferenties, ook bekend om hun keuze in muziek.
Na eerdere seizoenen waar de nummers 'Should I Stay Or Should I Go' van The Clash en
'Never Ending Story' van Limahl werden gebruikt en stegen in populariteit, kan Kate Bush met 'Running Up That Hill' toegevoegd worden aan dat lijstje. Sinds het weekend na de release van het vierde seizoen is het nummer weer terug in de hitlijsten.

'Running Up That Hill'

Dat fans van de sciencefiction-horrorserie direct het nieuwe seizoen hebben opgezet blijkt wel uit het feit dat 'Running Up That Hill' van de zangeres sinds het weekend massaal wordt gestreamd en gedownload. De plaat staat in de Verenigde Staten momenteel op nummer één in de iTunes-hitlijst, en ook op Spotify doet hij het goed met een 4e plek op de Top 50 van de hele wereld.

Het is bijzonder voor nummers die niet recentelijk zijn uitgebracht om zulke hoge posities te scoren in hitlijsten. Toen Kate Bush 'Running Up That Hill' in 1985 uitbracht had ze dan ook waarschijnlijk nooit gedacht dat het nummer 37 jaar later onder een compleet ander publiek populair zou worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie Kate Bush

Het recente succes is de zangeres natuurlijk ook niet ontgaan. Op haar website plaatste de Engelse singer-songwriter een verklaring. "You might’ve heard that the first part of the fantastic, gripping new series of Stranger Things has recently been released on Netflix. It features the song, Running Up That Hill which is being given a whole new lease of life by the young fans who love the show - I love it too!" Ze vertelt verder dat 'Running Up That Hill' door het succes in de UK-hitlijst is binnengekomen op nummer 8. "It’s all really exciting! Thanks very much to everyone who has supported the song. I wait with bated breath for the rest of the series in July. Best wishes, Kate.”

Ster advertentie
Ster advertentie