3FM nieuws
BNNVARA

MEROL neemt afscheid van 'de middelmatige man' in de 3FM Live Box

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. MEROL neemt afscheid van 'de middelmatige man' in de 3FM Live Box

Het carrière-succes van MEROL is zacht gezegd indrukwekkend te noemen. De zangeres is uitgegroeid tot absolute festival-rammer door haar herkenbare sound vol ironie en vulgaire teksten. De zangeres was gisteravond te gast bij 3FM-dj Luc Sarneel (die inviel voor Jaimy de Ruijter) om haar volgende statement-plaat live te spelen én die is wel een applausje waard.

'Applaus'

In de nieuwe single 'Applaus' neemt MEROL afscheid met het 'patriarchaat' en daarmee zet het liedje tot nadenken. "Je kan eigenlijk op elk moment de tv aanzetten en je wordt overspoelt met voornamelijk grijze, witte, oude mannen die heel veel ruimte innemen," zegt de zangeres. Zo zijn er volgens MEROL nog veel te veel van deze middelmatige mannen relevant. "Ik ken er wel een aantal waarbij ik zoiets heb van: applaus en tot ziens." Check hier het hele interview met 3FM-dj Luc Sarneel.

En die sneer naar het patriarchaat klinkt heerlijk in de 3FM Live Box:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Debuutplaat Troostprijs

De single is het vervolg van het vorig jaar verschenen debuutalbum Troostprijs. De plaat vertelt het verhaal van dilemma's waar de dertiger van nu doorheen moet gaan. Het is daarmee een feest van herkenning voor zowel millennials als Gen-Z. "Het album bestaat uit krachtige songs die mij troosten en mijn eigen angsten en onzekerheden wegnemen," aldus MEROL.

MEROL

Nadat Merel Baldé in 2014 afstudeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie ging haar carrière als een speer. Mede door haar catchy statements op frisse elektronische synth-pop. In de zomer van 2018 was daar opeens 'LEKKER MET DE MEIDEN', een track die ingaat tegen de stereotypes over vrouwen. Een jaar later was daar het taboe-brekende 'HOU JE BEK EN BEF ME', waarmee ze de 3voor12/3FM Song van het Jaar-Award won en vier keer de Paradiso stijlvast uitverkocht.

Ster advertentie
Ster advertentie