Naar homepage
3FM nieuws

3FM-DJ Angelique over The Sims, vroeg opstaan en haar unique selling point

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-DJ Angelique over The Sims, vroeg opstaan en haar unique selling point

Angelique Houtveen moest vanochtend HEEL vroeg opstaan. Vanaf vandaag hoor je haar namelijk elke zaterdag- en zondagochtend van 06:00 tot 09:00 uur op 3FM. Maar wie is Angelique? We boden haar een kopje thee aan, want daar is ze dol op, en vroegen haar het hemd van het lijf.

Angelique, wat móeten we over jou weten?

Je zult het misschien niet geloven, maar ik ben groot fan van games. Ik was verslaafd aan The Sims, Age of Empire, GTA en heb zelfs een minor Game Design gedaan.

Toe maar...

Helaas bleek dat ik er niet echt goed in was, maar toch.

Hoe ben je zo'n groot game-fan geworden dan?

Ik had vroeger een bloedziekte (ITP) waardoor ik veel binnen was en een beetje een nerd werd. Mijn bloed stolde niet goed, dus als ik zou vallen, liep ik het risico om een inwendige bloeding te krijgen. Daarom speelde ik binnen veel videogames. In die periode is ook mijn liefde voor muziek ontstaan.

Hoe groot is jouw liefde voor muziek?

Ik adem muziek. Toen ik heel jong was speelde ik al dj-tje met My First Sony. Ik nam muziek op van de radio en zette het snel stop zodra de dj begon te praten, want ja, ík wilde natuurlijk die plaat afkondigen. Ik ben overtuigd van de kracht van muziek. Het kan je laten huilen, het kan je laten zingen, het kan je laten dansen.

Ja, dans je graag?

Haha, ik zat vroeger op jazzballet. Daar kwam het hele repertoire van Michael Jackson voorbij. En op een goed dancehall-feestje zie je mij ook los gaan.

Vertel eens.

Ik ben opgegroeid in Vianen (bij Utrecht). Toen ik 19 was en mijn rijbewijs haalde, kreeg ik van mijn vader een oude BMW 316 en scheurde ik zo vaak als ik kon naar Amsterdam. Dáár waren de concerten en de feestjes.

Naar welke concerten ging je toen graag?

Eerst naar feestjes als Jamrock in Paradiso, daar traden vaak reggae- en dancehallartiesten op. Maar ook de concerten van Kanye West, Erykah Badu en De La Soul kan ik mij nog goed herinneren.

En dan sliep je bij vrienden?

Niet eens. Ik reed s' avonds weer naar huis. Ik was altijd de BOB. Superchill voor mijn vrienden, die niet eens een rijbewijs hadden.

Je bent vanaf vandaag elke zaterdag- en zondagochtend van 06:00 tot 09:00 uur te horen op 3FM. Ben je een beetje een ochtendmens?

Nee, helemaal niet!

Oh shit, hoe ga je dat dan aanpakken?

Ik zal mijn ritme aan moeten passen. En misschien vraag ik mijn vader wel om me elke zaterdagochtend om 04:00 uur te wekken. Hij is met pensioen en altijd vroeg wakker omdat hij een krantenwijk loopt. Houdt hem fit zegt 'ie, want de sportschool vind ie maar niets.

Ben je een papa's kindje?

Hmm, nooit over nagedacht. De laatste jaren praat ik wel meer met hem over muziek. Hij vertelde dat 'ie een traantje moest laten bij het nummer van Simple Minds - 'Belfast Child'. Onze band wordt dieper nu we ouder worden. Vind ik mooi. Mijn liefde voor soul heb ik by the way van mijn moeder. De cd’s van Etta James en Otis Redding klonken altijd uit haar autospeakers.

Ga je straks nog uit in het weekend?

Ik denk dat ik beter uit kan gaan op een donderdag of een andere dag. Maaaaar, misschien trek ik af en toe een nachtje door. Als ik niet drink en een paar uurtjes slaap voor ik uitga, trek ik het echt wel.

Hoe ziet jouw ideale weekend er uit?

Radio maken op 3FM natuurlijk ;-)

Ja oké, en als je om 09:00 uur klaar bent?

Dan check ik op zaterdag graag nieuwe muziek onder het genot van een kopje thee. En mijn slow juicer zorgt voor de nodige vitamientjes. Met een glas vol spinazie, komkommer, gember en limoen kan je dag niet meer stuk.

Dus geen koffie?

Nee, ik ben echt een thee-drinker.

En wat doe je het liefste 's avonds in het weekend?

Ik woon in een creative community in Amsterdam Zuid-Oost. Dat betekent dat ik creatieve buren heb die ook mijn vrienden zijn. Op zaterdag koken we graag met elkaar, of we kijken een filmpje, of gaan we uit. Zondag is echt mijn chilldag. Dan schrijf ik bijvoorbeeld graag.

Waarover?

Over van alles. Ik heb een dagboek.

Wat staat daar in?

Jaaahaaa! Als je die ooit vindt weet je alles over mij. Mijn diepste verlangens, crushes, mooie momenten maar ook frustraties. Ik schrijf alles van me af en elke ochtend de dingen waar ik dankbaar voor ben.

Naar welk 3FM-programma luister je graag?

Hmm, dat moet met de nieuwe programmering nog een beetje blijken. 3voor12 met Roosmarijn luister ik graag. Maar Eric Corton was echt mijn grote voorbeeld. Vooral toen hij 3voor12 en That's Live presenteerde. Hoe hij met muziek omgaat, bandjes introduceert, zijn enthousiasme... Ja, door hem ben ik bijvoorbeeld De Staat gaan luisteren, dat in eerste instantie helemaal niet in mijn muzikale straatje lag.

Hoe zou je jouw muzieksmaak omschrijven?

Ik houd van muziek die raakt.

Wat bedoel je daarmee? Een emotionele popballad?

Nee nee sorry, haha, dat bedoel ik niet. Mijn muzieksmaak is heel divers. Op een zondag luister ik graag jazz, bijvoorbeeld Jose James, terwijl ik op een zaterdag eerder muziek van Kendrick Lamar, D'Angelo en Jill Scott aanslinger. Ik had laatst System of a Down opstaan en vrienden keken mij aan like: ‘chick, wat is er met jou?’ Muziek mag van mij iets losmaken, je iets laten voelen. Lekker stampen, diepe liefde, een mooie herinnering, allemaal mooi. Ook die popballad dus haha.

Als je voor de rest van je leven elke dag één liedje te horen krijgt, welke zou dat dan zijn?

'Really Love' van D'Angelo

En wat wordt jouw unique selling point bij 3FM?

Ik bied een fijne ochtendstem, een laidback vibe en hele goede muziek waarvan je energie krijgt voor de rest van de dag. Of zelfs voor het hele weekend.

Angelique is vanaf zaterdag 19 november elke zaterdag- en zondagochtend van 06:00 tot 09:00 uur te horen op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie