3FM nieuws

Anvil komt naar Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Anvil komt naar Nederland


Anvil, de Canadese Metalband die nog het meeste weg heeft van Spinal Tap, doet in juli Nederland aan voor een aantal optredens.

Anvil stond in de jaren tachtig aan de vooravond van een Metalrevolutie. Bands als Metallica, Slayer en Anthrax zagen hen als hun grote voorbeeld en er lag dan ook een grote toekomst voor de Canadezen in het verschiet. Alleen... die kwam er niet.

Anvil! The Story Of Anvil

Tot de documentaire Anvil! The Story Of Anvil uitkwam in 2008 en de mannen dan toch de eer kregen die hen, volgens vele muzikanten, toekwam. De film doet erg denken aan de rockumentary / mockumentary This Is Spinal Tap waarin een band iedere denkbare tegenslag treft die je maar kan tegenkomen als muzikant.

De comeback van Anvil

Waar alle andere bands uit de 80s voor volle stadions speelden en van gekheid niet weten wat ze met hun miljoenen aanmoeten, stonden de mannen van Anvil de afgelopen dertig jaar nog regelmatig in buurthuizen voor grijpstuivers te spelen.

Anvil in de Melkweg en op Bospop

Die tijd is voorbij en dus spelen ze komende zomer door heel Europa en doen ze op 11 juli Bospop en op 13 juli ook de Melkweg in Amsterdam aan.

>> Lees meer over het concert van Anvil in de Melkweg
>> Lees meer over Anvil op Bospop

Ster advertentie
Ster advertentie