3FM nieuws

Dit zijn Barends Songs van het Jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn Barends Songs van het Jaar

"Na 3900 weken te hebben gedraaid in de Mega Top 50, verveelt die plaat nog steeds niet."

>> Bekijk hier de Songs van andere DJ's
>> De meest opmerkelijke colabs van 2015

Dat december niet alleen een feestmaand is maar ook de maand om terug te kijken op het afgelopen jaar, weten onze vrienden van 3voor12 al lang. Vandaar dat ze op 11 december alweer voor de 31ste keer het 'mooiste, vetste, beste, meest dansbare of juist tranentrekkende nummer van het jaar' bekend maken.

Kom ook op 11 december naar Tivoli

Welke artiest of band zich mag voegen bij eerdere winnaars als Dotan, Daft Punk, Franz Ferdinand, Smashing Pumpkins en Living Colour, bepalen de luisteraars van 3FM (stembus is inmiddels gesloten). Maar je kunt er nog wel bij zijn op 11 december in Tivoli, met optredens van onder andere Rondé, HEAVN, Lucas Hamming, John Coffey, PAUW en Fresku. Aanmelden voor de gastenlijst kan hier.

Barends voelsprieten

Als iemand een goede inschatting kan maken van de populaire songs van het jaar, dan is het Barend van Deelen wel. Hij presenteert immers elke week de Mega Top 50 en steekt dus elke week zijn voelsprieten uit in de muzieksmaak van Nederland.

Barend is dit jaar bovendien zeer onder de indruk geraakt van zowel zijn jeugdheld Justin Bieber als de Nederhoppers van New Wave. Waarom, lees je hieronder.

Skrillex & Diplo feat. Jack Ü en Justin Bieber - 'Where Are Ü Now'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1. Barend, wat is jouw Song van het Jaar?

"Skrillex en Diplo met Jack U en Justin Bieber met 'Where Are Ü Now'. Zo ontzettend vet gemaakt. Ik kreeg al jaren een warm gevoel bij Bieber. Omdat hij de laatste jaren zo ontzettend lag te 'klootzakken' verloor ik de sympathie een beetje maar dankzij deze track staat JB weer helemaal op de spot waar hij volgens mij moet staan. Natuurlijk, 'Sorry', 'What Do You Mean' en 'Love Yourself' waren ook te gek maar dit was de track die het 'turningpoint' inzette."

2. Welke Song gaat winnen volgens jou?

"Tame Impala met 'Let It Happen'. Voor mij is dat hét geluid van Lowlands en 3FM op Pampus. Het geluid, de zang, het melancholische en dan toch weer dat opbeurende... prachtig. Daarnaast denk ik dat de 3FM-luisteraar dit de meest vette track vindt."

3. Welke Song heeft jou het meest verrast?

"Niet per se één song. New Wave is baanbrekend geweest. Zoveel goede songs met zoveel verschillende invloeden is een hele grote veer waard. Laat ik 'Zeg Dat Niet' noemen als absolute topper. Al ging 'Dom Dom Dom' ook heel hard in de wagen."

4. Welke Song kreeg je niet meer uit je hoofd?

"Years and Years met 'King'. Die heb ik 3900 weken gedraaid in de Mega Top 50 en hij verveelt nog steeds niet."

5. Welke Song wil je in 2016 eigenlijk niet meer horen?

"In 2016 kan ik alles weer hebben."

Lees hier het hele dossier van 3voor12 over de Song van het Jaar

Luister hier naar de genomineerde Songs:

Ster advertentie
Ster advertentie