3FM nieuws

Waarom ervaren wij zoveel stress op werk?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom ervaren wij zoveel stress op werk?

Hoeveel stress ervaren wij? Een grote zorgverzekeraar vroeg het aan zijn verzekerden. Wat blijkt? Een derde van de werknemers heeft er wel eens over nagedacht om ontslag te nemen omdat ze te veel stress ervaren op werk.

Sander belde met psycholoog en schrijver Thijs Launspach, die onlangs het boek Fokking Druk uitbracht. In dit boek schrijft hij over dé kenmerken van deze tijd: overvolle agenda's, het gevoel achter dingen aan te lopen en altijd tekort te komen.

Je eerste baan

Veel mensen hebben te maken met stress en burn-outs. Veel meer dan ooit. Vooral 25- tot 35-jarigen, dus de beginnende werkenden, de millennials, gaan eraan ten onder. Thijs Launspach concludeert dat er echt iets aan de hand is met 'beginnen met werken', dat je dan opeens moet aanpassen aan een stressvolle omgeving.

Maar hoe kan dit toch?

Het werd Sander twee jaar geleden ook bijna te veel op werk, terwijl hij júist ook energie krijgt van zijn baan. Maar volgens Thijs Launspach kan dát juist ook de keerzijde betekenen. Hij vertelde vanochtend waarom. En hij gaf tips! Luister hun gesprek hieronder terug.

Ster advertentie
Ster advertentie