3FM nieuws

Noodweer teistert Pinkpop

  1. Nieuwschevron right
  2. Noodweer teistert Pinkpop

Om de veiligheid van alle bezoekers en iedereen op het festivalterrein met het noodweer in Limburg te kunnen garanderen, heeft Jan Smeets de aanwezigen toegesproken.

De weerswaarschuwing Code Rood werd eerder deze dag afgegeven en rond kwart voor acht werd het aardedonker boven het Pinkpopterrein. Jan Smeets beklom het podiumen sprak de aanwezigen toe.

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Metallica gaat door!

Update 21:10 uur: We hebben het ergste onweer gehad en het Pinkpop-publiek wordt geïnformeerd via lichtkranten over het optreden van Metallica. De organisatie van Pinkpop liet via Twitter weten dat Metallica gewoon doorgaat.

Code Rood op Pinkpop

Er trok maandagavond een noodweer over Pinkpop wat ongeveer twintig minuten duurde. Bezoekers werd aangeraden om te gaan zitten op de grond en iets over zich heen te trekken ter bescherming tegen hagel.

Ook werd met klem verzocht om NIET naar de camping terug te keren en om vooral wel uit de buurt te blijven van de lichtmasten. Bliksemafleiders rondom het terrein gaven afdoende bescherming tegen eventuele inslag. Het frontstage-vak, waar veel fans verzameld waren, werd uit voorzorg leeggehaald.

Eric Corton spreekt Pinkpop-publiek toe:

Beelden van het noodweer op Pinkpop:

Timur doorstond de storm op Pinkpop en polste bij de bezoekers hoe zij het hadden ervaren:

Domien en over het dreigende noodweer:

Rachid Finge over het dreigende noodweer tijdens het 8-uurjournaal:

Tweets en instagramfoto's van het Pinkpopterrein

Ster advertentie
Ster advertentie