3FM nieuws

Editors kondigen nieuw album aan

  1. Nieuwschevron right
  2. Editors kondigen nieuw album aan

Het nieuwe album van Editors heet The Weight Of Your Love en komt 1 juli 2013 uit.

Editors komen deze zomer met de langverwachte opvolger van In This Light And On This Evening uit 2009. Het vierde studioalbum van de Britten heet The Weight Of Your Love en verschijnt op 1 juli. Dat kondigde de band aan via Twitter, net nadat de videoclip voor de nieuwe single 'A Ton Of Love' was verschenen.

Editors verder zonder gitarist Chris

Vrij snel na de release van In This Light And On This Evening in 2009 lieten Editors weten alweer bezig te zijn met nieuw materiaal. Toch verschijnt de opvolger pas in juli 2013.

Een van de redenen dat het zo lang duurde was de moeizame relatie met bandlid Chris Urbanowicz, hetgeen uiteindelijk ook leidde tot het vertrek van de gitarist.

Editors ging door een moeilijke periode

Frontman Tom Smith zei over Chris' vertrek: "It’s been a long, hard couple of years and it got pretty dark because whenever we tried creating new songs it wasn’t good enough. Chris’ heart wasn’t in it any more. For a year, we’d leave rehearsals feeling very negative and uninspired."

Michiel primeurt 'A Ton Of Love'

Michiel Veenstra had maandagavond 6 mei de primeur van de nieuwe single van Editors. 'A Ton Of Love' is één van de elf liedjes op The Weight Of Your Love.

Het vierde album van Editors werd opgenomen in Nashville en is bijna in zijn geheel live opgenomen. Editors werkten ervoor met producer Jacquire King , die eerder verantwoordelijk was voor producties van Kings Of Leon, Tom Waits en Of Monsters and Men.

Michiel primeurt de nieuwe Editors-single

Editors naar Nederland

Editors zijn deze zomer twee keer in Nederland voor optredens. Ze geven op 8 juli een uitverkocht concert in de Gashouder in Amsterdam en spelen 17 augustus op Lowlands. Ook staat de band deze zomer op andere grote festivals als Rock Werchter, Sziget en Reading/Leeds.

Editors - 'A Ton Of Your Love'

Ster advertentie
Ster advertentie