3FM nieuws

De Lul-Niet-Lolly moet praten tijdens een concert tegengaan

foto: Paard, Den Haag
  1. Nieuwschevron right
  2. De Lul-Niet-Lolly moet praten tijdens een concert tegengaan

Mensen die niet kunnen ophouden met luidkeels praten tijdens een concert. Het is en blijft een gigantische irritatiefactor! Dat vond poppodium Paard in Den Haag ook, dus bedachten ze in februari de Lul-Niet-Lolly. En die is nu in meerdere poppodia te vinden!

De Lul-Niet-Lolly

Het concept is verrassend simpel. Als je tijdens een concert iemand naast je hebt staan die zijn mond maar niet wil houden, bied je hem/haar een lolly aan. Voor de meeste mensen is het een iets minder grote stap om met een grappig gebaar een lolly te geven dan om echt te zeggen 'hey, effe stil nou, je fuckt met m'n avond'. Er staan schaaltjes met gratis lolly's op de bar, dus ze zijn altijd binnen handbereik.

Reality check

De lolly's zijn eigenlijk een middel om de sociale controle tijdens concerten wat te vergroten. Mark + Rámon spraken Bas de Wit van Paard over de lolly: "Het idee is echt dat het drempelverlagend werkt, je hoeft zo niet iemand echt op de schouders tikken. Het praten tijdens concerten lijkt toe te nemen, dus dit is misschien een mooie oplossing."

Overal lolly's

Een paar maanden later blijkt de lolly een succes en zijn er verschillende poppodia die 'm ook invoeren. Je vindt ze nu in Doornroosje (Nijmegen), 013 (Tilburg), Oosterpoort (Groningen), De Effenaar (Eindhoven), Fluor (Amersfoort) en Rotown (Rotterdam).

Ster advertentie
Ster advertentie