3FM nieuws

Nieuwe track The Doors op jubileumalbum

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe track The Doors op jubileumalbum

The Doors-album L.A. Woman wordt in januari 2012 opnieuw uitgebracht. Met daarop als verrassing een pas ontdekte nieuwe track.

The Doors-frontman Jim Morrison overleed op 3 juli veertig jaar geleden (1971) in Parijs aan een hartstilstand als gevolg van een overdosis. Het album L.A. Woman werd drie maanden voor zijn dood uitgebracht. En dat is daarmee het laatste The Doors-studioalbum waarop de zanger te horen is.

Veertig jarig jubileum L.A. Woman

Een bijzonder album dat ter gelegenheid van zijn veertig jarig bestaan en ter nagedachtenis aan de dood van Jim Morrison in januari 2012 opnieuw wordt uigebracht. Dit jubileumalbum bevat onder andere diens titeltrack 'L.A. Woman', en de klassiekers 'Riders On The Storm' en 'Love Her Madly'.

Ontdekking nieuwe track van The Doors

Maar voor de fans is nog een verrassing. Het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone meldt dat producer Bruce Botnick bij het samenstellen van de speciale uitgave van L.A. Woman stuitte op een nooit eerder uitgebrachte track met de titel 'She Smells So Nice'. Dit nummer wordt dan ook toegevoegd aan de tracklist van het jubileumalbum.

Klik hier voor een exclusieve preview van de nieuwe track.

The Doors groots in de jaren 60

The Doors wordt met zijn psychedelische rock gezien als één van de meest toonaangevende bands van de jaren 60. En zanger Jim Morrison wordt vooral geroemd om zijn poëtische teksten.

Ster advertentie
Ster advertentie