3FM nieuws

Ultiem festival-liefdesverhaal: zonder elkaar te kennen naar Sziget

  1. Nieuwschevron right
  2. Ultiem festival-liefdesverhaal: zonder elkaar te kennen naar Sziget

Wat doe je als je naar Sziget gaat, maar er nog een ticket over is? Ik zie je al denken: Ticketswap, Marktplaats... Nee, Sofie pakt het anders aan. Zij plaatst een oproep in haar Instagram Stories: "Ik heb een ticket over voor Sziget, wie gaat er mee?" Bastiaan (28) reageert en zo vertrokken ze samen - zonder elkaar te kennen - naar Sziget in Budapest.

Soms zie je gekke dingen voorbij komen op TikTok, zo ook dit verhaal. Daarom zocht ik contact op met Bastiaan en binnen een uur had ik hem aan de lijn. Bastiaan: "Ja, ik werd wakker naast haar en zag toen gelijk je berichtje. Ik dacht lachen, laten we dit doen. Het is een goed verhaal." Gelijk een goede spoiler voor de afloop van dit verhaal!

14 uur onderweg naar Sziget

Laten we bij het begin beginnen. Sofie zou met drie vrienden naar Sziget gaan maar er viel iemand af. Na een oproep in haar Stories besluit Bastiaan om te reageren. Ze hadden elkaar ooit de hand geschud, maar kenden elkaar verder niet. Bastiaans eerste reactie: "Ik zag het en dacht: 'waarom zou ik dit niet doen?' Ik ben vrijgezel, heb geen plannen."

Ze besluiten om samen te gaan, maar eerst hebben ze in Nederland afgesproken. Bastiaan: "We gingen even een drankje doen om te kijken of het zou klikken. Na een uurtje wisten we sowieso dat het een leuke tijd zou worden." Niet gek, want het duurt niet alleen 18 uur om die kant op te gaan, het festival, Sziget, duurt ook nog eens heel lang.

Op TikTok zie je hoe de uren in de auto eraan toe gingen. Van meeblèren met Justin Bieber, tot een kleine fitness-sessie. Tijdens de duizend kilometer naar Budapest maken Bastiaan en Sofie al veel mee. Bastiaan: "We hebben echt veel gepraat ook. Vooral Sofie praat veel." Je zit zolang in de auto dat je elkaars hele levensverhaal leert kennen. Bastiaan: "Je leert elkaar zo goed kennen in zo'n korte tijd."

Sofie en Bastiaan op Sziget

Feesten op Sziget

"Sziget is zo'n groot festival Je kijkt echt je ogen uit. Alleen maar hoogtepunten daar. Maar, mijn hoogtepunt was Justin Bieber" zegt Bastiaan. Er is op Sziget veel te zien en te beleven, Bastiaan en Sofie ervaren alles samen. Want, ondanks dat er ook twee anderen mee waren, ga je toch snel splitten in groepjes van twee.

Bastiaan moet lachen als ik vraag naar de reacties van anderen: "Ja, echt heel mooi. Mensen verwachten echt niet dat je dit doet." Als je de TikToks bekijkt kon je zien hoe ze steeds meer naar elkaar groeiden tijdens het festival. Knuffelend bij een optreden, dit gaf de vraag in de reacties: "Zijn jullie een koppel geworden?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ultieme festival-liefdesverhaal

Zoals Bizzey zou zeggen: "Het antwoord op je vraag is JA!" Sofie en Bastiaan kenden elkaar niet toen ze bij elkaar in de auto stapten, maar na 14 uur rijden naar Budapest en het ervaren van Sziget, vonden ze het zo leuk samen dat ze daarna nog door zijn gereden naar Oostenrijk.

Is het de perfecte love story? "Ik denk het wel. Het is ondertussen al een maand geleden. Vanmorgen werd ik naast haar wakker en sinds het festival zijn we aan het daten. Echt dat je denkt: "Hoe is het toch mogelijk? Hoe dan?'" zegt Bastiaan.

"Ik wil het iedereen aanraden om zoiets spontaans te doen. Echt 100%. Ga eens iets doen met iemand die je vooraf niet kent" zegt hij. Je weet nooit wat daaruit ontstaat.

Ster advertentie
Ster advertentie