3FM nieuws

Explained: Het artwork van Blurryface - Twenty One Pilots

  1. Nieuwschevron right
  2. Explained: Het artwork van Blurryface - Twenty One Pilots

Het artwork van een nieuw album is iets waar je in eerste instantie misschien overheen kijkt. Niet zo gek ook natuurlijk; je hebt soms wel jaren op de nieuwe nummers gewacht. No worries, we got you! Binnen Explained leggen we je precies uit wat de betekenis is achter het artwork met vandaag: Blurryface van Twenty One Pilots.

Blurryface

Twenty One Pilots denken altijd in meerdere lagen. Het maakt niet uit of het over de lyrics of de merch gaat, Josh en Tyler gaan altijd een paar stappen verder dan je denkt. Blurryface is de naam die Tyler geeft aan het karakter dat al zijn negatieve eigenschappen representeert. 'We zijn allemaal onzeker over bepaalde dingen en wanneer die dingen de overhand krijgen voelt dat als een verstikking. Blurryface is een zwart-wit verhaal, maar op de cover zie je ook rode invloeden: de kleur van passie, geweld en boosheid', zegt de zanger.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op het eerste gezicht lijkt Blurryface geen bijzondere cover te hebben en dat is precies wat het duo wilde! Wanneer je het album koopt kom je er al snel achter hoe gecompliceerd het artwork eigenlijk is. "Vergelijk de hoes maar eens met mensen. We zijn allemaal bezig met de manier waarop we onszelf presenteren naar de buitenwereld toe en zien elkaar maar vluchtig. De enigen die ons echt zien en kennen, zijn slechts de mensen die heel dicht bij ons staan en de tijd voor ons nemen", vertelt ontwerper Brandon Rike.

|-/

De negen cirkels zijn gebaseerd op het logo van alle fans van Twenty One Pilots. Door ze doorzichtig te maken en de patronen toe te voegen begon het steeds meer vorm aan te nemen. Rike: "Mijn favoriete afwerking was het letterlijk en figuurlijk toevoegen van het Blurryface-personage als een soort andere laag. Het idee dat je 'Blurryface' uit de hoes kunt halen vind ik het meest intrigerend."

Nieuwe muziek

Inmiddels heeft ons favoriete duo alweer een nieuw album uitgebracht: Trench. De nieuwste single van Twenty One Pilots 'Chlorine' is toegevoegd aan de 3FM Now Playing-lijst op Spotify. Check de lijst met nog veel meer lekkere tracks hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie