3FM nieuws

De 3FM DJ's over Michael Jackson

  1. Nieuwschevron right
  2. De 3FM DJ's over Michael Jackson
Je hoort al de hele dag verslagenheid bij de 3FM DJ's. Ze proberen onder woorden te brengen wat MJ voor hen betekent.
Bijna alle DJ's zijn groot geworden met de muziek van Michael Jackson en hebben sterke jeugdherinneringen aan de King Of Pop. We blikken met hen terug op een muzikaal genie.

Paul Rabbering:
"De mooiste van Michael? Da's geen vraag die te beantwoorden is. Zeg ik Smooth Criminal, vergeet ik Dirty Diana. Ga ik voor Give in to me, doe ik die andere gitaarsolo gigant Beat it te kort. Maar vandaag kies ik er wel eentje. 8 jaar was ik toen ik de cassette van Bad van oma kreeg. Engels was abracadabra, maar meezingen wilde ik wel. Dus schreef ik Man in the mirror woord voor woord uit. Fonetisch, dat wel. 'Po du meek a tjeens. Uh. Voor wans in mij lijf.'"

Barbara Karel:
"Mijn favo Michael plaat...Dirty Diana!!!
... die heb ik ooit geplay backed op de basis school...ik was 11..en dol op Michael..het hele nummer heb ik uit mijn hoofd geleerd...op mijn kamertje met een klein cassetterecordertje. Ik speelde de tape wel 100 keer af om zo de songtekts op te kunnen schrijven En mijn moeder had een mooi pak gemaakt... wow, wat voelde ik me Michael toen ik daar op het podium stond....Michael was en is nog steed de held! En nee helaas geen foto beschikbaar..."

Timur Perlin:
"The way you make me feel. Daarin was ie cool."

Ramon de stagiair:
"They Don't Care About Us was mijn inspiratiebron. Ik was 10 jaar oud en wilde heel graag trommelen bij de fanfare. Ik stapte bij mijn vader in de auto en ik hoor daar plots, ineens, hopsa een gave drumloop. De radio ging harder.. Dat wilde ik ook kunnen.. Dus ik oefenen en oefenen in de klas, met linialen, potloden, vuilinisbakken en ik kon het zowaar echt na doen.. (in mijn hoofd dan). Juffrouw Lidia werd er gek van.. Ik beloofde te stoppen met dat irritante getik in de klas als ik bij de fanfara mocht.. En dat mocht! Dankzij de drumloop van They Don't Really Care About Us."

Claudia de Breij:
"Uren op gedanst als kind, denkend dat ik Michael was."

Robbert-Jan van de Velde:
"Een beste plaat kiezen is te moeilijk.. dan maar een Top3 in willekeurige volgorde: 'Off The Wall', 'State Of Shock (ft Freddie Mercury)', 'Billie Jean'.
Vroeger haatte ik Michael Jackson. Mijn zus was namelijk ontzettende mega uber fan. Ze had alle cds, verschillende posters, plakboeken met persberichten, alle clips en optredens stonden op video en zelf gemaakte Michael Jackson kleding hing in haar kast. Omdat ik mijn zus vroeger ook niet zo tof vond, heb ik me altijd volledig afgesloten voor The King of Pop. Totdat op een gegeven moment het kwartje toch STIEKEM begon te vallen. Toen ik door kreeg hoeveel goede platen de man gemaakt had, ging ik stiekem naar de kamer van mijn zus om steeds een cd van hem mee te nemen. Deze ging ik vervolgens de hele dag met koptelefoon luisteren. Gelukkig heeft ze het nooit doorgehad dat ik best wel fan was en nog steeds ben;)"

Kristel van Eijk:
Favoriete nummer: Black Or White (speelt as we speak!)
Zoveel jaar is het nog niet geleden dat ik met mijn kleine nichtje Anneke het album History hadden gejat uit de cd kast van ome Fred.
Gingen wij natuurlijk boven voor de spiegel MJ playbacken met een haarborstel. Toen ik wat groter was heb ik ooit meegedaan aan de kunstbende in de categorie dans en 'ons' nummer was toen 'Scream.' Als ik dat nummer weer hoor, denk ik daar aan terug!

Annemieke Schollaardt:
Een meisje in mijn klas was verliefd op Michael Jackson, daar snapte ik niks van. Later werd ik wel verliefd op zijn muziek. Heb als een kind zo blij een paar jaar terug nog met een net op een markt gescoorde aparte versie van Off The Wall staan wapperen. Toch is 'Dirty Diana' van Bad favoriet. En wie was die Diana dan toch? Ross, Princess of toch een groupie? Met die klasgenoot is het later nog goedgekomen trouwens. Met Michael niet...

Ajouad El Miloudi:
"Toen ik het gisteravond rond 00.00 hoorde was ik gezellig met vrienden wat aan het eten en drinken. Maar gezellig was het al snel niet meer en er ging een soort van rilling door men lijf. De man waarmee ik mijn jeugd ben doorgekomen en waarvan ik de danspasjes eindeloos nadeed was overleden, de king of pop is niet meer. Het blijft bijzonder dat een man die zover van je afstaat en voor zichzelf niet altijd goed wist waar die mee bezig was toch zo een impact op ons kan hebben na zijn overlijden. 'Dirty Diana', 'Billie Jean' en de rest blijft voor altijd op repeat staan..."

Rudy Mackay:
Favo plaat: Billie Jean (ook gecoverd zelfs nog)

"Ach. Iedereen roept nu uiteraard dat Michael Jackson zijn allergrootste held is. Zo was het nou ook weer niet bij mij. Sterker nog, ik leerde zijn muziek pas echt kennen toen ik met mijn huidige band begon te spelen, een jaar of zeven terug. Dat zijn namelijk allemaal ONWIJZE MJ-fans - dan ben je verplicht om je er toch in te verdiepen. Michael was een goeie muzikant, terecht de King of Pop genoemd omdat hij (na de Beatles) de popmuziek een nieuwe richting op heeft gestuurd. Je kunt de popmuziek van nu niet los zien van muzikale uitvinders als MJ. Dat hij nu dood is, blijkt een enorm verlies voor diehard fans en liefhebbers - maar muzikaal gezien ligt z'n top jaaaren, jaaaren terug. Die nemen ze ons natuurlijk niet meer af. "

Gerard Ekdom:
"Mijn Michael Jackson moment is toch echt de avond dat de grote première was van de 'Thriller' videoclip. 's Avonds laat mocht kleine Gerard zijn bed uit om de clip te mogen zien die zou worden uitgezonden op Veronica tv. Ik was een jaar of 6 en had mijn hele kamer vol met posters van Michael. De clip begon als een speelfilm en ik vond het waanzinnig, totdat Michael in een weerwolf veranderde en even later de lijken uit de grond van het kerkhof kwamen. Ik was volledig getraumatiseerd en vond het doodeng maar aan de andere kant was ik er ook weer door gefascineerd. Een week later heb ik in de tuin toen het donker was de clip geprobeerd na te spelen in mijn eentje. Ik deed net alsof ik uit de grond kwam en zat helemaal onder de modder. Mijn moeder snapte er niks van."

Sander Lantinga:
"In 1984 sloegen vele Britse artiesten de handen ineen en namen de succesvolle kerstsingle “Do They Know It’s Christmastime” en dat werd wereldwijd een hit en de opbrengsten hiervan gingen naar de hongersnood in de Derde Wereld.

De VS kon natuurlijk niet achterblijven en Harry Belafonte bedacht iets soortgelijks te doen. En meteen pakte Michael Jackson pen en papier en schreef met Lionel Richie ‘We Are The World’. Ze stuurden een demo op naar meer dan 60 muzikanten en nodigden ze uit om na de uitreiking van de American Music Awards met zijn allen dit nummer op te nemen. En toen gebeurde er iets legendarisch: ongeveer 45 artiesten kwamen daadwerkelijk opdraven en lieten hun ego bij de deur achter waardoor er een magische sfeer ontstond en één van de meest memorabele en belangrijkste nummers allertijden kon worden opgenomen. En dat allemaal onder leiding van Michael Jackson. En zo zal ik MJ blijven herinneren. Als iemand die prachtige melodieën schreef, mensen kon binden en zich daarnaast oprecht inzette voor een betere wereld. Alleen kon de wereld soms net even harder terugslaan en dat maakte Michael Jackson uiteindelijk een naïeve, misschien te lieve kluizenaar..."

Coen Swijnenberg:
"Mijn Michael Jackson-moment had over een paar weken moeten plaatsvinden in Londen. Voor het eerst in mijn leven zou ik de King Of Pop live aan het werk zien. Dat het weleens een enorme aanfluiting zou kunnen worden nam ik op de koop toe: ik heb hem nooit live aan het werk kunnen zien en dit was de allerlaatste mogelijkheid...dacht ik. Helaas voor mij gaat het feest niet door, maar voor hem is het misschien maar beter ook. We blijven ons nu tenminste nog de geniale artiest herinneren.

Ik heb trouwens weleens met Michael Jackson gezongen. Nou ja, ik met hem, maar hij niet met mij natuurlijk. Hij trad op in de Amsterdam Arena. Ik was nog jong, had geen kaarten (was nog nooit naar een concert geweest), maar ben wel op de fiets gestapt om buiten op een bankje bij de Arena mee te zingen. Een raar moment, omdat de grote king of pop op een steenworp afstand van mij was, maar ik kon hem niet zien, alleen horen. En nu achteraf was die avond misschien mooier dan dat ik hem over een paar weken als een zielig hoopje mens op het podium zou zien staan. Maar tóch baal ik er van dat ik de man met vele gezichten nooit live heb gezien, en nooit meer zál zien.

Michael Jackson heeft zoveel geweldige platen gemaakt: 'P.Y.T.', 'Dirty Diana', 'Billie Jean', 'Off The Wall', maar mijn favoriete track is 'Thriller'. Het blijft één van de beste nummers allertijden, zeker met die geweldige clip erbij. En terugkijkend op het leven van Michael misschien ook wel toepasselijk...


Will you be there?
Als er een hemel is, dan treft Michael een enorme groep grote muzikanten. Een jamsessie van heb ik jou daar. Met welke artiest had jij Michael wel een duet willen horen zingen?Ster advertentie
Ster advertentie