3FM nieuws

Paul McCartney krijgt MTV Ultimate Legend Award

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul McCartney krijgt MTV Ultimate Legend Award
Oud-Beatle Paul McCartney krijgt donderdag 6 november een Ultimate Legend Award uitgereikt op het Euopean Music Award-gala.Sir Paul
"Hij blijft tot de dag van vandaag artiesten inspireren'', aldus een woordvoerder van MTV over McCartney, die eigenlijk Sir Paul McCartney genoemd moet worden. Koningin Elisabeth II ridderde de artiest in 1997.

Meest scuccesvolle singer/ songwriter
De carrière van de voormalig Beatle begon in de jaren '50. Na de Beatle-gekte was die verre van voorbij. Zowel solo, met band als met een dance-producer bleef hij goede muziek maken.

In de lijst van Guinness World Records staat McCartney beschreven als de meest successvolle muzikant en componist in de popmuziekgeschiedenis.

Meester Sir Paul
Naast succesvol zijn als uitvoerend musicus leidt McCartney ook graag mensen op tot goede musici. Hij is mede-oprichter van het 'Liverpool Institute for Performing Arts' (LIPA). In tien jaar is dat instituut uitgegroeid tot een van de meest succesvolle centra voor artistieke toppers in het Verenigd Koninkrijk.

Dit alles, én het feit dat de EMA-uitreikingen in McCartney's stad Liverpool uitgereikt worden, waren voor MTV aanleidingen de beste man te eren.

>> De website van de MTV EMA's
>> Meer over Paul McCartneySter advertentie
Ster advertentie