3FM nieuws

Christelijke kerk noemt Radiohead ‘freak monkeys’

  1. Nieuwschevron right
  2. Christelijke kerk noemt Radiohead ‘freak monkeys’

De extremistische Christelijke Westboro Baptist Church, die bekend staat om zijn anti-homo denkbeelden, protesteerde eerder deze week bij een concert van Radiohead.

Radiohead is het nieuwste slachtoffer van Westboro Baptist Church, de fundamentalistische Christelijke kerk die het nog niet zo lang geleden op Foo Fighters had gemunt. Afgelopen week werd de Britse mannen van Radiohead bij aankomst in het Amerikaanse Kansas City voor hun concert opgewacht door protesterende aanhangers van de kerk.

"freak monkeys with mediocre tunes"

In een statement op de site van de Christelijke groep wordt de band onder andere uitgemaakt voor 'freak monkeys with mediocre tunes'. Verder staat er in de warrige statement:

“You try to get the people to look at the nonsense and not at the wrath of God that abides upon them. ”Look at the circus monkey over there and the fluffy setting, blah, blah…” Meanwhile, God is undoing this nation and effecting all of your lives, with the moth that quietly eats the very fabric of your national garment. Radiohead is just such an event.”

Foo Fighters voorbereid op anti-homo protest

Het is zeker niet de eerste keer dat leden van de Westboro Baptist Church bij een concert protesteren. Zo stonden ze in september van 2011 nog met hun protestborden de Foo Fighters op te wachten.

De extremistische groep had het protest van te voren aangekondigd. Daardoor hadden de rockers tijd gehad om een passende reactie voor te bereiden. Gekleed als truckers, inclusief pruiken, baarden en truckers petten, verrasten ze de protesterende kerkgangers buiten de zaal met een optreden.

>> Bekijk hier de video waarin Foo Fighters optreedt voor kerkgangers

Ster advertentie
Ster advertentie