3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse popgroep VOF de Kunst?

foto: VOF de Kunstfoto: VOF de Kunst
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse popgroep VOF de Kunst?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse popgroep VOF de Kunst? De groep die we kennen van hun grote hits, maar zich ook toegelegd hebben op het spelen van kinderliedjes. Zanger Nol Havens vertelt ons of hij nog altijd stapelgek is op Suzanne en hoe zat het ook alweer met dat ene kopje koffie?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet genoten

De groep had enkele hits, met als grootste hun eerste single 'Suzanne'. In 1983 kwam het nummer uit in Nederland. "In 1984 gingen we rond in alle andere landen," licht Nol Havens toe. Het nummer heeft een vlucht genomen door Europa en er zijn allerlei artiesten die een vertaling van dit nummer hebben uitgebracht. Onder wie zelfs Ricky Martin! "We hadden natuurlijk nooit gedacht dat het zo'n grote hit zou zijn."

Nol Havens heeft niet echt genoten van die tijd, omdat het veel te snel is gegaan. "Je brengt een single uit en in één keer word je geleefd en moet je naar al die landen. Ik ben 2 jaar van huis geweest en wist soms niet eens waar ik wakker werd." Dankzij zijn vrouw bleef Nol wel met beide voeten op de grond. Toen ze in Europa tourden hadden ze een enorme limousine met eigen chauffeur waarin ze werden rondgereden. "En dan kwam ik terug in Nederland en dan ging ik op Schiphol naar de meest verre parkeerplaats om m'n eigen Renault te pakken." Dan reed hij terug naar zijn vrouw en mocht hij direct de boodschappen doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geboycot

Een andere grote hit van VOF de Kunst was 'Een Kopje Koffie', dit nummer werd destijds door de KRO en NCRV geboycot. "Het ging over drugs en dat wilden zij niet." In het liedje zit namelijk de tekst: Ik ben een gebruiker. Er is zelfs een radio-dj geschorst omdat hij dit nummer toen wel draaide. Maar heeft dit de groep tegengehouden om nog door te gaan met optreden?

Bandje besta je nog? "Ja zeker, we bestaan dit jaar 40 jaar." Op 29 oktober doet VOF de Kunst 2 shows in de Schouwburg in Tilburg. Eerst een concert om 13:00 speciaal voor kinderen en daarna om 16:00 voor de fans. "Alle Suzanne's mogen langskomen." Het concert voor kinderen is overigens wel de laatste keer dat ze kinderliedjes spelen. Daar is Nol inmiddels wel klaar mee.

Luister hier het hele interview met Nol Havens van VOF de Kunst:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie