3FM nieuws

Een zware operatie is Nooit Grappig

  1. Nieuwschevron right
  2. Een zware operatie is Nooit Grappig

De Amerikaanse Dan Maurer wordt gescheiden van zijn 45 kilo zware scrotum.

De 39-jarige Maurer uit Michigan leeft al ruim twintig jaar met een opgezwollen balzak. Nu heeft hij eindelijk genoeg geld ingezameld voor een operatie, die niet zonder risico is. Hij kan namelijk zijn penis kwijt raken of zelfs overlijden aan de ingreep. Ondanks de risico's verheugt Maurer zich erop om na zeven jaar weer seks te kunnen hebben met zijn vrouw.

Niet uit eigen zak kunnen betalen

Het scrotum van Maurer raakte ontstoken toen hij eind twintig was. Doktoren vertelden de beste man dat de ontsteking door zijn overgewicht kwam. Toen Maurer 25 kilo afviel veranderde echter niets en bleef het gebied opzwellen. "Ik wist zeker dat er iets anders aan de hand was," aldus Maurer.

Aan de hand van een documentaire kon Maurer vaststellen welke aandoening hij had: scrotal lymphedema. Maurer bezocht de dokter uit de documentaire, maar kon de operatie, die maar liefst 21.000 euro kostte, niet betalen. Uiteindelijk heeft hij door middel van crowdfunding het bedrag bij elkaar kunnen schrapen.

Geef jouw Nooit Grappig door!

Gespreid betalen is Nooit Grappig. Welke creatieve Nooit Grappig kun jij bij dit nieuws bedenken? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht of in een app'je. Je kunt je appje schrijven óf inspreken. Horen we jou vanmiddag op de radio?

>> Een app'je sturen kan rechtsboven op de homepage, via 3fm.nl/live of via je mobiel (inspreken kan alleen via de 3FM-app op je mobiel)

Ster advertentie
Ster advertentie