3FM nieuws

Kennismaken met 3FM Talent Remme: "Pinkpop is de grote droom"

  1. Nieuwschevron right
  2. Kennismaken met 3FM Talent Remme: "Pinkpop is de grote droom"

Met één single op zak trad de twintigjarige singer-songwriter uit Eindhoven al op tijdens Noorderslag. Een goed begin is het halve werk, zullen we maar zeggen. Vanmorgen werd Remme door Frank verrast in de ochtendshow: hij kreeg te horen dat hij de nieuwe 3FM Talent is!

Wie is Remme?

Op zesjarige leeftijd kwam de jonge Remme voor het eerst in aanraking met het maken van muziek. Hij pakte een gitaar en begon nummers die hij op de radio hoorde na te spelen. Op zijn twaalfde ging Remme voor het eerst naar gitaarles, waar hij zijn leraar ontmoette die nu nog steeds een grote rol speelt in zijn huidige carrière.

"Toen ik 12 jaar was ging ik voor het eerst op gitaarles. Mijn leraar vroeg me na 2 jaar of ik een keer een liedje wilde schrijven in plaats van alleen gitaarspelen. Dat heb ik toen gedaan en het inspireerde mij superveel. Vanaf toen waren de gitaarlessen eigenlijk meer songwritinglessen. En toen ben ik heel veel liedjes gaan schrijven."

Toen zijn leraar naar Berlijn verhuisde werd Remme uitgenodigd om demo's in te zingen. Tot op de dag van vandaag reist Remme heen en weer tussen Berlijn en Nederland. Inmiddels heeft Remme een platencontract op zak!

'get older'

In zijn tienerjaren bracht Remme veel uren door in zijn slaapkamer om liedjes te schrijven. Na de gitaarlessen kocht hij een piano waar hij zichzelf aanleerde om op te spelen. Hoe hij zijn nummers schrijft?

"Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik begin vaak door achter mijn piano of gitaar zitten en gewoon dingen te spelen die in mijn hoofd opkomen. En dan neem ik het op wanneer ik iets cool vind klinken. Ik zing ook gewoon random woorden die nergens op slaan, maar soms als je ernaar terugluistert dan slaan ze soms ineens wél ergens op. Dat komt uit een soort onderbewustzijn."

Een van de eerste nummers die daaruit is gekomen is 'get older'. De track gaat over leven in het nu en écht genieten van elk moment. "Er zijn in de periode vanaf mijn zestiende tot nu zoveel bijzondere dingen gebeurd dat ik merkte dat de tijd voorbij vloog."

Eigenlijk was 'get older' een écht gitaarliedje, totdat zijn leraar suggereerde om het eens op de piano te proberen. Toen was het plaatje pas echt compleet.

Dromen

Remme bracht precies één nummer uit en hij kreeg al een uitnodiging om te spelen op Noorderslag. Da's een goed begin, maar hij heeft veel meer grootse plannen voor de toekomst.

"Ik wil toewerken naar een album. Ik ben heel veel liedjes aan het maken, er zijn al een hele hoop die nu bijna af zijn. Waar ik vooral heel veel zin in heb is met de band op tour te gaan en heel veel live te gaan spelen. Vanochtend was het pas de vierde keer dat we met de band spelen. Ik vind eigenlijk de sfeer heel leuk, dus het lijkt me heel vet om op tour te gaan."

Zijn grootste droom? Op Pinkpop spelen. Die droom was eerst altijd 'spelen in Paradiso', maar die mag hij al van zijn lijstje afstrepen. In oktober 2019 was hij daar namelijk het voorprogramma van James Morrison.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Circles

Naast Pinkpop is het ook een grote droom om ooit met Harry Styles of Post Malone samen te werken. Voor nu houdt Remme het nog even bij covers, zoals 'Circles' van Post Malone.

Want more?

Wanneer er nieuwe muziek uitkomt is nog niet bekend, maar wat we wel weten is dat je niet alleen maar pianoballads hoeft te verwachten. Zijn muziek zal vooral geïnspireerd zijn op de popmuziek van de afgelopen vijftig jaar. Hij kan niet wachten om muziek te laten horen die buiten zijn comfort zone ligt.

Ster advertentie
Ster advertentie