3FM nieuws

Chaos And The Calm is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Chaos And The Calm is 3FM Album van de Week

Het nieuwe album Chaos And The Calm van James Bay is nog maar net uit, of 3FM heeft de plaat al uitgeroepen tot 3FM Album van de Week!

James Bay leerde we eind 2014 kennen met het nummer 'Hold Back The River'. De track is de voorloper van het debuutalbum Chaos And The Calm dat op 20 maart 2015 uitkwam.

Belofte van 2015

De verwachtingen van James Bay zijn hooggespannen: hij wordt regelmatig de nieuwe Ed Sheeran en George Ezra genoemd. Veelbelovend is James zeker, want de track 'Hold Back The River' gooide hoge ogen.

2014 was sowieso een succesjaar voor de singer-songwriter, want hij gaf veel uitverkochte concerten in Engeland, stond in de voorprogramma's van Tom Odell en John Newman en wordt door de BBC zelfs de belofte van 2015 genoemd.

Chaos And Calm

Het debuutalbum Chaos And The Calm bevat twaalf tracks met kleine, sfeervolle nummers, maar ook uptempo nummers waaronder 'Best Fake Smile'. Ook de vergelijkingen met Sam Smith en James Morrisson worden al voorzichtig gemaakt.

>> Win dit debuutalbum!

(Foto: Ben Houdijk)

James Bay

Op zijn achttiende verhuisde James naar Brighton. In eerste instantie om te studeren, maar al snel belandde de muzikant met zijn gitaar in het café. Daar werd hij opgemerkt door Republic Records A&R en kreeg hij een contract. Zijn debuut-EP The Dark Of The Morning kwam in de zomer van 2013 uit. De echte doorbraak volgde met de single 'Hold Back The River' van de gelijknamige tweede EP.

James Bay - 'Hold Back The River'

Ster advertentie
Ster advertentie